PNL Cluj îi cere lui Boc să introducă o linie directă de transport în comun între Gheorgheni și Grigorescu



Consilierii PNL îi cer primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, să dispună Companiei de Transport Public introducerea unei linii care să lege direct cartierele Gheorgheni și Grigorescu.

De ani de zile, clujenii solicită o linie directă de transport în comun care să lege cartierele Grigorescu și Gheorgheni. Primarul Emil Boc a ignorat constant această solicitare.

Motivația administrației municipale a fost mereu aceeași: urmează implementarea sistemului de ticketing, iar un bilet ar fi valabil o oră, timp în care poți schimba două linii de autobuz pentru a ajunge din cartierul Grigorescu în cartierul Gheorgheni și invers. La fel ca multe alte proiecte, gestionate de către Emil Boc, sistemul de ticketing este o poveste care se amână de la an la an. Pe de altă parte chiar și cu implementarea mult amânatului sistem de ticketing, tot va fi nevoie de două validări și timpul de așteptare între autobuze rămâne”, a declarat vicepreședintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Bîldea.

Liderul PNL Cluj-Napoca susține că municipalitatea beneficiază de un număr mare de mijloace de transport în comun, primarul Emil Boc anunțând achiziționarea a 40 de autobuze noi, în afară de cele 10 care vor fi cumpărate de CTP și cele 10 achiziționate prin intermediul unor fonduri elvețiene, astfel încât să introducă o nouă cursă care să lege cele două cartiere.

Prin urmare, având în vedere numărul mare de mijloace de transport în comun de care CTP va dispune, considerăm normală introducerea unei linii speciale - 30B. Noua linie propusă ar urma să se suprapună cu traseul liniei 30 până în cartierul Mărăști, stația Mareșal Constantin Prezan (prima stație după sensul giratoriu din Mărăști) și de acolo să urmeze traseul liniei 25, cu întoarcere prin cartierul Gheorgheni - Centru, după care să își continue traseul normal până în cartierul Grigorescu”, a mai precizat Bîldea.

Consilierii locali îi solicită astfel primarului Emil Boc să-i dispună directorului CTP, Liviu Neag, implementarea noii rute, precizând că ”Grigorescu este singurul cartier care nu are o legătură directă cu cartierul Gheorgheni”.

Comentarii Facebook