Plantele etnobotanice sau "drogurile legale" scoase in afara legii de Guvern

Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta care interzice comercializarea "drogurilor legale" in magazile de vise. Premierul Emil Boc a declarat ca actul va completa proiectul de lege adoptat marti de Parlament.

 

Vor fi interzise 36 de substante si 27 de plante etnobotanice, iar, potrivit ordonantei, cele existente deja in magazine trebuie distruse. Hotararea emisa de Guvern azi prevede faptul ca producerea, comercializarea si chiar oferirea gratuita a acestor droguri va fi pedepsita.

 

Ordonanta de Guvern va intra in vigoare abia dupa ce va fi publicata in Monitorul Oficial si a fost adoptata desi nu are avizul Comisiei Europene. Premierul Emil Boc sustine ca aceasta ordonanta trebuia adoptata, chiar daca nu exista acest aviz, deoarece plantele etnobotanice pun in pericol viata tinerilor.

In Cluj exista deja persoane dependente de aceste droguri. Cinci tineri, consumatori frecventi de "droguri legale": plante etnobotanice sau saruri de baie, primesc consiliere din partea specialistilor de la Biroul regional Antidrog Cluj. Reprezentantii biroului au declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca in judet sunt cateva sute de persoane care au consumat astfel de droguri din curiozitate si cateva zeci care o fac in mod dependent.

Comentarii Facebook