Plangeri penale impotriva a doua firme clujene care aveau muncitori la negru. Patronii risca amenda penala sau inchisoare

Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Cluj a sesizat Parchetul de la langa Judecatorie in cazul a doua firme, una din domeniul constructiilor si alte din cel al confectiilor, care aveau 65 de angajati fara forme legale.

 

Inspectorul sef al ITM Cluj, Emilian Rosca, a declarat ca la una dintre firme, Veia Conf SRL din Cluj, au fost depistate in ultimele 12 luni 59 de persoane care munceau la negru. Societatea a fost verificata in ultimul de cinci ori si de fiecare data inspectorii ITM au gasit nereguli si au aplicat amenzi, in valoare totala de peste un miliard de lei vechi. La ultimul control au fost gasit 11 muncitori fara forme legale de angajare.

 

Cea de-a doua firma activeaza in domeniul constructiilor si este la prima abatere. Aici, inspectorii ITM au gasit 7 persoane care lucrau desi nu aveau acte.

 

"Am inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca doua plangeri penale impotriva unor angajatori care au depasit numarul de cinci persoane primite la munca in lipsa oricaror forme legale de angajare", a declarat Emilian Rosca. Acesta spune ca, potrivit noului Cod al Muncii, patronii firmelor respective risca amenda penala sau inchisoare de la unul la doi ani. Acestea sunt primele plangeri penale inaintate de ITM Cluj la Parchet dupa intrarea in vigoare a Codului Muncii.

 

Comentarii Facebook