Piața de Flori revine pe strada Potaissa

 

Strada Potaissa redevine Piața de flori altfel a orașului între 15 și 17 iunie 2018.

 

Asociația Daisler anunță cea de-a doua ediție a evenimentului menit să repună în valoare una dintre cele mai frumoase străzi ale municipiului Cluj-Napoca.

 

După succesul de anul trecut, când câteva mii de persoane s-au bucurat de transformarea străzii Potaissa, Asociația Daisler propune același program de vânzare a plantelor și florilor și unul intens de workshop-uri și intervenții artistice menit să atragă interesul locuitorilor și turiștilor pe Strada Potaissa pe parcursul celor trei zile de eveniment.

 

Producători locali de plante aromatice și ornamentale, floriști și designeri florari cu experiență sau mici florării chic vin la cea de-a doua ediție a pieței de flori altfel organizată pe Strada Potaissa, cunoscută în special pentru vechiul zid de apărare al cetății medievale a Clujului. Acesta va fi din nou iluminat arhitectural, tocmai pentru a fi scos în evidență.

 

Elementele de impact de la prima ediție, precum fântâna arteziană temporară sau instalațiile artistice, revin în prim plan dar, de această dată, sunt îmbogățite de mai mult conținut dedicat iubitorilor de amenajări exterioare și creșterea plantelor și florilor.

 

În fiecare seară artiști locali vor susține concerte live în fața publicului. Totodată, va fi din nou amenajată o zonă de relaxare și de recreere și va exista o zonă de deservire cu mâncare și băuturi răcoritoare, alcoolice si non-alcoolice.

 

În premieră, in ziua de sâmbătă, 16 iunie, de la ora 10 la ora 12, va fi organizat primul schimb de flori și plante ornamentale în oraș. Cei care vor să schimbe din plantele pe care le au acasă cu alte plante le pot aduce și schimba între ei pe Strada Potaissa.

 

Participanți și expozanți: Iooi Flowers, Lorena Flowers, Edit și Zsolt Daradics - producători locali, Las Floristas, Păpădie Events, Sempervivum România, Vivaflor Boutique, Lavender Farm, Nea Garden, Corina Lăpădean  - producător local și, o altă premieră, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj.

 

Evenimentul este organizat de Asociația Daisler, ONG care militează pentru reactivarea spațiilor urbane din Municipiul Cluj-Napoca, responsabil totodată de concursul de idei și concept care se referă la amenajarea anumitor zone ale orașului în preajma sărbătorilor de iarnă, o altă inițiativă de reactivare a spațiilor urbane.

Comentarii Facebook