Petrom se da bine pe langa Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

 

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a redactat un ghid privind comercializarea carburantilor in pompele de benzina finantat de Petrom.

 

Materialul realizat in luna august 2011 a fost aprobat de Constantin Cerbulescu, presedintele ANPC, si de prof. univ Mihai Berinde, fostul sef al Consiliului Concurentei in 2010, actualmente director al Departamentului Afaceri Corporative si Conformitate, Divizia CEO.

 

In ghid sunt explicate obligatiile pe care Petrom le are "pentru a preveni sau solutiona unele situatii, protejand interesele si reputatia companiei, si respectand drepturile consumatorilor", iar angajatii PETROM sunt sfatuiti sa fie pregatiti sa raspunda "pertinent intrebarilor pe care un consumator bine informat vi le-ar pune. Priviti relatia cu consumatorii ca un parteneriat. Ambele parti castiga daca regulile aplicabile sunt cunoscute si respectate. Retineti! Este mai usor sa previi un incident decat sa gestionezi solutionarea lui, dupa ce acesta s-a produs", se arata in ghid.

 

Ghidurile au ajuns acum si la Comisariatele Judetene pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) din toata tara.

 

"Consumatorii au dreptul de a fi despagubiti pentru pagubele generate de calitatea necorespunzatoare a produselor si serviciilor; au dreptul sa foloseasca mijloacele prevazute de lege, in acest scop. Consumatorii au dreptul de a se organiza in asociatii de consumatori, in scopul apararii intereselor lor", se mai arata in ghid.

 

Cu toate acestea, asocierea dintre ANPC si Petrom nu este vazuta cu ochi buni de cei din sistem. "Noi trebuie sa mergem si sa dam sanctiuni benzinarilor, iar aceste ghiduri platite chiar de una dintre cele mai mari firme de pe piata este suspect. Fostul sef al Consiliului Concurentei in 2010 apare si el acolo, ceea ce ridica unele semne de intrebare", au precizat unele surse din sistem.

Comentarii Facebook