Luni 26 Septembrie

Petre Daea a adus la Cluj Caravana ”Alege oaia”. Ministrul a făcut spectacol: Să candidați la președinție. Vă votez! - VIDEO

 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a avut parte la Cluj-Napoca de o primire electrizantă la caravana ”Alege oaia”, de la Expo Transilvania. 

 

Ministrul s-a plimbat de la o tarabă la alta și și-a cumpărat o blană de oaie, papuci de casă din piele de miel, şosete şi o căciulă tricoloră din lână, plătind peste 400 de lei.

 

Ministrul a spus că așa face de fiecare dată când merge la un târg. A plătit 300 de lei pe blana de oaie, și încă 130 de lei pe o pereche de papuci de casă și o pereche de şosete şi o căciulă tricoloră din lână. ”Am luat această căciulă cu tricolorul pentru că îmi este drag, şi cearceaful l-aş face tricolor şi perna, am în suflet tricolorul”, a mai spus ministrul Agriculturii, care a refuzat să își pune pe cap căciula tricoloră.

 

Ministrul a spus că la târguri cheltuie cât se simte bine, pentru că bugetul lui este ”sufletul” și că respectă în acest fel munca producătorilor. 

 

Unul dintre fermieri, un crescător de oi mai energic, i-a mulțumit pentru ajutorul acordat crescătorilor și i-a cerut să candideze la președinție (vezi VIDEO). Întrebat cum îi răspunde, Daea a spus: ”Lăsaţi-mă să gust orice glumă şi să rămân cu picioarele pe pământ, sunt un inginer agronom care doreşte să îşi pună sufletul şi pregătirea într-un domeniu unde mă aflu. Lăsaţi-mă să am grijă de acest domeniu, eu mă frământ doar pentru domeniul pe care îl am astăzi în gestiune şi voi rămâne lângă brazdă, lângă ţăran”.

 

Vizita de la Cluj-Napoca a fost impresionantă, am văzut un entuziasm formidabil faţă de acest program şi îi felicit pe fermieri şi pe crescătorii de oi. Pe zi ce trece, creşte nivelul caravanei ”Alege oaia” şi trebuie să valorificăm acest entuziasm. Oameni sunt harnici, fermierii ştiu ce au de făcut, noi trebuie să îi sprijinim. Nu trebuie să rămânem doar la promovare cu acest program, ci în spate trebuie creat un lanţ, puncte de sacrificare, puncte de prezentare, locuri unde crescătorii de ovine să vină cu produsele şi să le valorifice, pentru că dacă sunt mulţi intermediari, unii se lăcomesc, fiecare vrea să câştige, iar cel care pierde sunt producătorul şi consumatorul. Nu este bine acest lucru. Să nu fim lacomi, iar producătorii nu sunt”, a spus Petre Daea

 

Unul dintre participanții la eveniment i-a dedicat melodia populară ”Ciobănaş cu 300 de oi”. Vezi momentul în imaginile de mai jos, minutul 15:50.Comentarii Facebook