Joi 27 Februarie

Petiție pentru SALVAREA Liceului Economic Cluj-Napoca

 

Părinții și elevii de la Liceul Economic ”Iulian Pop” au demarat o petiție pentru salvarea unității de învățământ.

 

Liceul Economic din Cluj-Napoca, actualul Colegiul Economic Iulian Pop, cu o vechime de 97 ani, risca sa isi piarda identitatea si sa fie oprit din evolutia sa, de mult discutata comasare cu Liceul Napoca, un liceu cu profil tehnologic. Pentru a putea face o comparatie, promovabilitatea la bacalaureat al elevilor Colegiului Economic Iulian Pop, este de 96,49%, iar a elevilor Liceului Napoca este de 41,37%.

 

Motivul declarat al acestei comasari, este dezvoltarea Colegiului Economic, ceea ce ni se pare, cel putin, o gluma.

 

Noi, parintii elevilor Colegiului Iulian Pop, consideram ca dezvoltarea si sustinerea performantei elevilor si liceului ar putea fi facuta prin cresterea numarului de clase (concurenta pentru ocuparea locurilor in clasa a IX-a fiind notabila), traditia acestui liceu trebuie dusa mai departe, trebuie incurajata si sustinuta.

 

Performanta nu poate fi obtinuta facand medie intre 2 licee cu rezultate scolare diferite, facand medie intre promovabilitate de 96,49% si 41,37%, astfel se incurajeaza mediocritatea, nicidecum performanta.

 

Noi, parintii elevilor Colegiului Iulian Pop solicitam sustinerea opiniei publice pentru a opri demersurile oricaror institutii ale statului in ceea ce privesc orice intentii de comasare ale institutiei de invatamant, dorim incurajarea performantei acestui colegiu, o institutie reprezentativa a municipiului Cluj-Napoca”, se arată în petiție.

 

650 de persoane au semnat petiția

-------------------------------

 

UPDATE: Vineri, la ora 12.50, numărul celor care au semnat petiția a ajuns la 1.400.

Comentarii Facebook