Peste 250 de jandarmi mobilizați pentru meciul U Cluj-UTA Arad din Cupa României: Măsurile vizează și locurile de adunare ale suporterilor


Tensiune maximă înaintea meciului „U” Cluj-UTA Arad din Cupa României, care va avea loc joi, 27 aprilie, pe Cluj Arena. Pentru gestionarea acestui important eveniment sportiv, Gruparea de  Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca va mobiliza peste 250 de jandarmi.

În acest sens, vor fi instituite dispozitive de ordine publică pentru supraveghere și  monitorizare, descurajarea și prevenirea unor incidente sau acte de tulburare a ordinii  publice, premergător, pe timpul și ulterior desfășurării partidei de fotbal.  

Aceste măsuri vizează locurile de adunare ale suporterilor, însoțirea și protecția lor  pe timpul deplasării la stadion, supravegherea și temporizarea accesului în stadion, monitorizarea afluirii și defluirii participanților, precum și amplasarea unor echipaje de  intervenție care să gestioneze eventuale incidente apărute pe timpul partidei de fotbal. 

Accesul în stadion se realizează începând cu ora 17:00 și recomandăm  suporterilor să-și ia măsuri pentru a ajunge din timp la porțile de acces, având în  vedere restricțiile de circulație provizorii impuse în zonă și posibilitatea producerii  unor aglomerări de persoane. 

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea și  combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și  completările ulterioare, asigurarea măsurilor de ordine în incinta arenei sportive, accesul  publicului prin turnicheți, paza vestiarelor și protecția arbitrilor, îndrumarea și  supravegherea persoanelor în stadion se realizează de către agenți ai societății de pază și  protecție contractată de către firma de securitate contractată de organizator. 

Pentru efectuarea accesului spectatorilor în arena sportivă, agenții de ordine și  siguranță ai societății specializate de pază și protecție vor efectua, în dreptul punctelor de  acces, controlul corporal preventiv și al bagajelor cu scopul de a identifica și reține  potențiale obiecte și materiale interzise, pe care spectatorii încearcă să le introducă în  arena sportivă. 

Conform prevederilor legale în vigoare, spectatorii nu au voie să introducă în  stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice, ori alte obiecte care prin natura lor pot  pune în pericol securitatea participanților la această competiție sportivă. 

Este interzisă introducerea sau afișarea de bannere, inscripții sau alte mijloace de  publicitate vizuală care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la  discriminări de orice fel și la violență. 

Spectatorii nu au voie să arunce asupra celorlalți spectatori, asupra oficialilor sau  a jucătorilor, asupra forțelor de ordine sau a personalului de ordine și siguranță, asupra  bunurilor mobile și imobile aflate în incinta stadionului, precum și în direcția suprafeței  de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanțe corozive ori care murdăresc. 

Rugăm spectatorii să ocupe și să respecte locurile înscrise pe documentele de acces,  fiind interzisă deplasarea și migrația acestora dintr-un sector de tribună în altul. În același  timp, acestora le este interzis să staționeze pe scările care delimitează sectoarele din  stadion, acestea necesitând a rămâne libere pentru a fi folosite în situații de urgență”, au transmis cei de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentului sportiv,  Jandarmeria adresează spectatorilor și alte recomandări: 

- să manifeste răbdare pe timpul verificărilor documentelor de acces,  efectuării controlului corporal preventiv și al bagajelor în dreptul punctelor de acces  în stadion, precum și după terminarea partidei, la ieșirea din incinta arenei sportive; 

- să respecte indicațiile forțelor de ordine și să evite implicarea în conflicte de  orice natură; 

- în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să  solicite sprijinul forțelor de ordine din zonă; 

- părinții să supravegheze cu atenție sporită copiii; 

- să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii  publice, să dea dovadă de fair-play și să se delimiteze de orice formă de agresivitate  verbală sau fizică, ce ar putea conduce la manifestări violente, cu mențiunea că orice  încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către  forțele de ordine. 

Comentarii Facebook