Peste 11 tone de îngrășământ periculos, confiscat de polițiștii clujeni. Proprietarul s-a ales cu dosar penal


Polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj au desfășurat, miercuri, 8 mai, o acțiune pentru prevenirea, identificarea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor.

În cadrul acțiunii, polițiștii au identificat, la un punct de lucru al unei societăți ce are obiect de activitate comercializare produse protecție plante, de pe raza comunei Ceanu Mare, 11.450 kilograme de îngrășământ chimic, depozitați în 229 de saci în curtea societății, în condiții neadecvate. Astfel, îngrășământul nu era protejat de condițiile meteorologice, fiind în contact direct cu razele solare și în apropierea unei benzinării.

Totodată, s-a constatat faptul că nu au fost luate măsuri de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase – produse fitosanitare, care au devenit deșeuri prin expirare.

Întreaga cantitate de îngrășăminte chimice a fost indisponibilizată, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecție a plantelor numai ambalate și în locuri protejate și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, fapte prevăzute  și pedepsite de O.U.G.  nr.195/2005  privind protecția mediului.


Comentarii Facebook