PERCHEZIȚII la hoții de lemne! Descinderi masive ale polițiștilor clujeni în Alba, au găsit peste 40.000 de lei


În data de 2 martie, polițiștii clujeni au efectuat 5 percheziții domiciliare în comuna Horea, din județul Alba, pentru infracțiuni la regimul silvic. Cercetările vizează fapte de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori și folosirea fără drept a dispozitivelor speciale de marcat, care ar fi fost comise de organe silvice.  

La data de 2 martie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, sub coordonarea procurorului din cadrul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, în colaborare cu Poliția municipiului Cluj-Napoca, Poliția orașului Huedin și Poliția municipiului Turda, au efectuat 5 percheziții domiciliare în comuna Horea, din județul Alba, pentru infracțiuni la regimul silvic, anunță IPJ Cluj.

Cercetările vizează fapte de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori și folosirea fără drept a dispozitivelor speciale de marcat, care ar fi fost comise de organe silvice. În urma mandatelor de percheziție puse în aplicare, polițiștii au identificat și ridicat două telefoane mobile, înscrisuri de interes pentru soluționarea cauzei, precum și suma de 45.000 de lei.

Ulterior, trei persoane au fost conduse la sediul unității de poliție pentru audieri.

Totodată, în colaborare cu specialiștii Gărzii Forestiere Cluj au fost realizate activități de control pe linia depozitării și comercializării materialelor lemnoase, fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale Legii 171/2010, în valoare totală de 7.000 de lei.

De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 32,13 mc de cherestea din specia rășinoase, în valoare de 29.720 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul infracțiunilor de tăierea fără drept de arbori, furt de arbori și folosirea fără drept a dispozitivelor speciale de marcat, fapte prev de Legea nr. 46/2008, sub supravegherea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

Comentarii Facebook