Percheziții la două muzee din Cluj și Bistriția. Este vizat traficul de patrimoniu


Polițiștii efectuează, marți, percheziții la Muzeul de Istorie din Cluj și muzeul din Bistița în vederea depistării infracțiunii de trafic de patromoniu.

Directoarea institutiei clujene, Carmen Ciongradi, a declarat pentru Gazetadecluj.ro ca perchezitia la Muzeul de Istorie a fost facuta in biroul colegului ei, Mihai Rotea. Politistii i-ar fi luat calculatorul. Mai mult decat atat, ea ar fi fost de fata la perchezitii ca si reprezentant legal al institutiei.

Acțiunea se pare că este dirijată de către IPJ Cluj, la Bistița fiind efectuate 4 percheziții, iar la CLuj 2, pentru protejarea ”patrimoniului cultural mobil”.

Avand in vedere ca sunt in curs perchezitiile si anchetele in curs nu vă pot oferi mai multe detalii. Politistii de investigatii criminale din cadrul IPJ Cluj efectueaza in acest moment mai multe perchezitii pe raza judetelor Bistrita-Nasaud si Cluj pe linia protejarii patrimoniului cultural mobil. In momentul de fata sunt 4 perchezitii la Bistrita-Nasaud si 2 la Cluj-Napoca”, a declarat pentru gazetadebistrita.ro purtatorul de cuvant al IPJ Cluj.

Comentarii Facebook