PERCHEZIȚII la Cluj într-un dosar de proxenetism! S-a folosit metoda „Loverboy“ pentru racolarea victimei - VIDEO


Una dintre cele mai folosite metode de către traficanţii de carne vie este cea denumită de autorităţi „loverboy”. Un nou caz a ieșit la iveală după ce cei de la DIICOT au intrat în forță peste proxeneți, efectuând 7 percheziții domiciliare, în județele Mureș, Bistrița-Năsăud și Cluj, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, în formă continuată și proxenetism.

Mai exact, la data de 3 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, efectuează 7 percheziții domiciliare, în județele Mureș, Bistrița Năsăud și Cluj, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, în formă continuată și proxenetism.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, în cursul anului 2020, un cercetat ar fi recrutat o persoană vătămată, simulând o relație de iubire, iar, până în cursul lunii martie 2024, la diferite intervale de timp și în baza aceleiași rezoluții infracționale, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se afla victima, ar fi transportat-o și adăpostit-o în diferite locații, de pe teritoriul Germaniei, obligând-o la practicarea prostituției. 

Sumele de bani obținute din activitatea infracțională ar fi fost însușite de acesta.  

De asemenea, în perioada 2022 – 2024, o altă persoană ar fi obținut sume de bani rezultate din exploatarea sexuală a aceleași persoane vătămate, ca urmare a sprijinului acordat în asigurarea transportului și a transferului sumelor de bani obținute de către victimă”, transmite IPJ Cluj. 

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. 

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ce este metoda „Loverboy“, tehnica prin care fetele sărmane sunt transformate în sclave sexuale

Traficanţii de persoane de peste tot din ţară folosesc în continuare o metodă clasică de racolare a tinerelor vulnerabile.

Denumită de autorităţi „metoda loverboy”, aceasta presupune o interacţionare între traficant şi victimă înainte ca aceasta să fie racolată. Fata este determinată de proxenet să se îndrăgostească de el, de cele mai multe ori acesta pozând în bărbat cu intenţii bune. După ce o convinge pe fată să înceapă o relaţie cu el, traficantul o împinge pe victimă în lumea prostituţiei, existând cazuri în care fetele ce au căzut în plasa proxeneţilor au ajuns să îşi vândă trupul şi la sute de bărbaţi.

Comentarii Facebook