Percheziții la Cluj, București și alte două județe. O firmă a cauzat prejudicii de sute de mii de euro făcând comerț online


Polițiștii au efectuat, joi dimineață, 12 percheziții în trei județe și în București, la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerţului on-line. Prejudiciul cauzat este de peste 700.000 de lei.

La data de 23 iunie 2016, poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, au desfăşurat 12 percheziţii domiciliare (în judeţele Mureş, Sibiu, Cluj şi în municipiul Bucureşti) într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală”, informează IGPR.

Acţiunea desfăşurată a vizat documentarea legalităţii înregistrării cheltuielilor unei societăţi comerciale, din judeţul Sibiu, specializată în comerţul on-line.

Potrivit polițiștilor, au rezultat indicii că impozitul pe profit şi TVA au fost diminuate cu ajutorul unei societăţi, din Târgu Mureş, prin înregistrarea de cheltuieli fictive, de aproximativ 1.800.000 lei.

Ulterior, firma din Târgu Mureş ar declarat livrări către societatea specializată în comerţul on-line, suma livrărilor fiind egală cu suma achiziţiilor declarate.

Totodată, sume importante de bani ar fi fost transferate succesiv către 3 societăţi comerciale din ţară şi alte 4 societăţi din străinătate, existând indicii că sumele aferente acestor tranzacţii ar fi fost retrase în numerar, întregul mecanism fiind creat în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Conform oamenilor legii, în cadrul dosarului penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, a reieşit că prejudiciul cauzat este de peste 700.000 de lei.

În cauză au fost emise 4 mandate de aducere, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

Comentarii Facebook