Percheziții la administratorul unei firme de arhitectură din Cluj. S-a ales cu dosar penal din cauza unor programe de calculator



Polițiștii clujeni au efectuat, marți, o serie de percheziții la administratorul unei firme de proiectare, arhitectură şi urbanism în construcţii, acesta fiind bănuit de deţinere şi reproducere neautorizată pe sistem de calcul a programelor pentru calculator.

La data de 10 martie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au efectuat percheziţii la un bărbat, de 66 de ani, din Cluj-Napoca, bănuit de comiterea infracţiunii de deţinere şi reproducere neautorizată pe sistem de calcul a programelor pentru calculator”, informează reprezentanșii IPJ Cluj.

Confrom polițiștilor, bărbatul, în calitate de administrator al unui agent economic din Cluj-Napoca, cu obiect de activitate proiectare, arhitectură şi urbanism în construcţii, ar fi deţinut şi folosit programe pentru calculator fără a deţine licenţă.

Prejudiciul creat urmează a fi stabilit după estimarea pagubei create de către titularii drepturilor de proprietate intelectuală şi autor încălcate.

Poliţiştii continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Comentarii Facebook