Marti 7 Februarie

Pădurar clujean reținut de polițiști pentru abuz în serviciu. A cauzat pagube de peste 30.000 leiUn pădurar clujean a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore de poliţişti pentru falsificarea proceselor-verbale de constatare a delictelor silvice.

La data de 10 decembrie a.c., în urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj - Secţia 5 Poliţie Rurală Dej s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a unui pădurar, pentru comiterea infracţiunilor de abuz in serviciu, fals intelectual şi uz de fals”, anunță reprezentanșii IPJ Cluj.

Din cercetările polițiștilor a reieşit că bărbatul, de 50 de ani, din Căşeiu, angajat al unui ocol silvic, în perioada octombrie 2013- decembrie 2014, ar fi completat mai multe procese-verbale de constatare a infracţiunilor silvice, respectiv tăieri şi furturi de material lemnos, în care ar fi inserat date neconforme cu realitatea.

Informațiile astfel consemnate în procesele-verbale ar fi îngreunat activitatea de cercetare penală a organelor judiciare, de constatare şi sancţionare a delictelor silvice.

AStfel, pădurarul ar fi cauzat statului un prejudiciu de peste 30.000 de lei.

La data de 11 decembrie, faţă de bărbat, instanţa competentă a luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Comentarii Facebook