Patru șoferi Uber din București, amendați cu 25.000 de lei la Cluj

 

Patru șoferi din București care efectuau servicii de taxi fără autorizație au fost amendați de polițiști cu câte 25.000 de lei fiecare.

 

VEZI LA capătul știrii poziția Uber!

 

Au fost aplicate 4 sancțiuni s-au depistat pentru persoane care efectuau transport public de persoane fără autorizație în regim taxi, conform Legii 38/2003.

 

Cei patru șoferi din București au fost amendați cu 25.000 de mii de lei.

 

De asemenea, au fost retrase certificatele de înmatricuare și plăcuțele. Mașinile au fost indisponibilizate în curtea Poliției”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan.

 

Uber s-a lansat la Cluj-Napoca în 4 iulie, iar acum serviciul este suspendat, aplicația Uberx nu mai indică nicio mașină în trafic și nu mai pot fi făcute comenzi, fiind practic suspendată.

 

Uber anunța la începutul festivalului Untold reduceri de 50% pentru cursele efectuate la Cluj ”pentru a încuraja oamenii să nu mai circule deloc cu mașina personală în timpul festivalului Untold, când orașul este foarte aglomerat. Peste 350.000 de oameni participă la festival și sunt restricții de trafic pe mai multe străzi din oraș.

 

Astfel, în această perioadă, o cursă de la Polus Center Cluj pana la Cluj Arena va fi de aproximativ 5 lei față de aproximativ 10 lei în mod normal.

 

Reducerea se aplică automat începând de vineri la ora 17:00 până luni, 8 august, la ora 23:55.

 

În București, de când a fost lansat serviciul uberX, unul din patru utilizatori folosesc mașina personală mai puțin atunci când orașul e aglomerat sau când locurile de parcare sunt limitate, conform unui studiu realizat de IMAS în rândul utilizatorilor Uber”, spuneau cei de la Uber.

 

Ei nu au menționat de unde sunt șoferii, dar taximetriștii clujeni i-au acuzat că au adus 100 de șoferi Uber din București.

------------------

UPDATE

 

Uber dezaproba ferm astfel de agresiuni si actiuni de intimidare ale partenerilor Uber si ii sprijinim in orice mod posibil. Uber este un serviciu inovator, inca nereglementat - functionam in Romania si alte 20 de stare europene. Exista un demers de reglementare la nivelul UE, in linie cu recomandarile Comisiei Europene. 

 

Uber NU este un serviciu de taxi - Uber este o aplicatie e mobil care pune in legatura pasageri cu soferi parteneri, persoane care isi impart masina personala ocazional pentru a-si acoperi costurile masinii sau pentru a face un venit in plus. Uber reprezinta inca o optiune la modalitatile de transport urbane existente. Exista insa actori privati care ar dori ca lucrurile sa ramane neschimbate si care decurg la masuri care pun in pericol siguranta fizica a pasagerilor si ale soferilor parteneri”, a spus Alexandra Corolea, reprezentant Uber.

Comentarii Facebook