Patru farmacii clujene, vandute din cauza datoriilor

Patru farmacii clujene au intrat in incapacitate de plata si au fost preluate de marile lanturi dijn domeniu de la inceputul anului, potrivit evidentelor Colegiul Farmacistilor.

 

"Chiar in aceste zile o farmacie din Cluj-Napoca este executata financiar de creditori. A acumulat datorii pe care nu le mai poate plati", sustine Speranta Iacob, presedintele Colegiului Farmaciilor Cluj. Ea spune ca de la inceputul anului au mai fost trei situatii similare. "Marile lanturi de distributie profita de aceasta situatie si isi extind retelele", afirma seful farmacistilor clujeni.

 

Intarzierea cu care Casa de Asigurari de Sanatate face platile pentru medicamentele gratuite si compensate, dar si epuizarea fondurilor alocate pentru acest an sunt principalele cauze care ingreuneaza activitatea farmaciilor. "Peste 50 la suta dintre farmaciile mici au fost cumparate de marile lanturi in ultimii 20 de ani, dar cele mai multe tranzactii s-au produs in ultimii doi-trei ani", mai spune Speranta Iacob. In judetul Cluj functioneaza 250 de farmacii.

 

Potrivit reprezentantilor Colegiului Farmacistilor din Romania, la nivel national 1.500 de farmacii sunt in insolventa si 400 sunt in faliment. "Suntem la jumatatea anului, nu stim care sunt fondurile, farmaciile incearca sa faca fata insa le este foarte greu", a declarat profesorul Dumitru Lupuleasa, presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania.

Comentarii Facebook