Pasionații de citit merg din nou gratis cu mijloacele de transport în comun la Cluj



Pasionații de cărți vor merge din nou gratuit cu mijloacele de transport în comun, anunță Emil Boc.

Astfel, cu prilejul Bookfest 2015, toți cei care citesc în autobuzele, tramvaiele și troleibuzele din Cluj-Napoca beneficiază vineri, 25 septembrie, de gratuitate la călătorie.

Sper ca și pe această cale să încurajăm "tinerii de toate vârstele" să citească mai mult și să utilizeze mijloacele de transport în comun.
Seria de acțiuni menite să încurajeze lectura a luat startul la Cluj în cadrul programului Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului, în luna ianuarie. Atunci, echipa Day 15 - proiect major al Youth@Cluj-Napoca 2015 - a lipit în autobuze citate din diverși autori contemporani și clasici, marcând astfel Ziua Culturii Naționale”, a anunțat primarul Clujului, Emil Boc.

Tot în cadrul primei ediții a proiectului lunar al Capitalei Europene a Tineretului, Day15, voluntarii ‪#‎Cluj2015‬ au distribuit călătorilor mii de semne de carte cu mesajul Cărțile pe față, "Dacă așteptai un semn să citești o carte, acesta este semnul".

Ideea de gratuitatepentru cititori pe mijloacele de transport în comun a fost pusă în practică în perioada 4-7 iunie, cu ocazia evenimentelor "Săptămâna festivă a cărții" și "Vocea cititorului". Ideea a venit de la un tânăr clujean, inițiator al proiectului "Cărțile pe față".

La început de toamnă, la Cluj-Napoca are loc un nou eveniment dedicat pasionaților de lectură și nu numai, Salonul Internațional de Carte Bookfest. Cu acest prilej, 25 septembrie 2015 va fi o nouă zi în care cei care aleg să citească o carte în timpul călătoriei în oraș cu mijloacele de transport public, vor beneficia de gratuitate”, mai spune primarul.

Salonul de carte Bookfest este deschis la acest sfârșit de săptămână, 24-27 septembrie 2015, între orele 10:00 și 20:00, la Casino Centru de Cultura Urbana Cluj. Intrarea este liberă.

Comentarii Facebook