Părinții elevilor de la Colegiului Național „Mihai Viteazul” Turda cer DEMISIA directoarei, care a lăsat un interlop să predea matematică


După ce luni, elevi, profesori și părinți au protestat în fața Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Turda, pe motiv că un interlop predă matematică în liceu, Comitetul reprezentativ al părinților cere în unanimitate de voturi, demisia directoarei liceului.

Comitetul reprezentativ al părinților, compus din reprezentanții părinților fiecărei clase a Colegiului Național “Mihai Viteazul” din Turda, a decis cu unanimitate de voturi, demisia directoarei liceului “pentru gravele deficiențe manageriale” și “sesizarea organelor de cercetare penală cu privire la infracțiunile de abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătura privată, uz de fals și obținerea de foloase necuvenite,” potrivit unui comunicat de presă remis Știri de Cluj.

Amintim că există nemulțumiri și din partea părinților pentru faptul că, recent, la catedra de Matematică a Colegiului Național Mihai Viteazu din Turda a ajuns Ovidiu Vancea, „Balibacea”, pe care generațiile de părinți îl cunosc drept un lider al lumii interlope turdene a vremurilor lor, condamnat la închisoare și cu probleme penale de mai multe ori.

Îngrijorați de starea critică de la nivelul instituției, luând în considerare inițiativa profesorilor și a Consiliului Judetean al Elevilor de a solicita demiterea doamnei director, 

Comitetul reprezentativ al părinților, compus din reprezentanții părinților fiecărei clase, întrunit în sedința din data de 28.11.2022, a decis cu unanimitate de voturi, următoarele: 

1. Solicităm demisia doamnei director pentru gravele deficiențe manageriale care au adus instituția într-o situație critică fără precedent.

2. Sesizăm organele de cercetare penală cu privire la infracțiunile de abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătura privată, uz de fals și obținerea de foloase necuvenite, urmând ca organele de cercetare penală să verifice aspectele invocate de noi și efectueze cercetările de rigoare.

Conform legislației și a fișei postului, directorul unei instituții de învătământ are o serie atributii obligatorii, printre care:

Manifestă loialitate față de unitatea de învățământ, credibilitate și responsabilitate în deciziile sale, încredere în capacitățile angajaților, încurajează și susține colegii, în vederea motivării pentru formare continuă și pentru crearea în unitate a unui climat optim desfășurării procesului de învățământ

Realizează conducerea executivă a unității de învățământ preuniversitar, în conformitate cu atribuțiile conferite de legislația în vigoare, cu hotărârile consiliului de administrație al unității de învățământ, precum și cu alte reglementări legale.

Asigură comunicarea cu părinții, parteneri educaționali, autorități locale și alte entități prin respectarea principiului transparenței și accesului la informații de interes public.

Încălcarea repetată a acestor atribuții și nu numai, de la începutul mandatului, inclusiv modul în care a gestionat situația conflictuală apărută în instituție de la mijlocul săptămânii trecute, ne determină să apreciem că managementul școlii este unul defectuos. 

În consecință, solicităm demisia doamnei director și sesizarea organelor competente.”, se arată în comunicatul Comitetului Reprezentativ al Părinților din cadrul Colegiului Național „Mihai Viteazul” Turda.

Comentarii Facebook