Vineri 15 Ianuarie

Parchetul Cluj a clasat dosarul preotului filmat în timp ce împărtășea enoriașii cu aceeași linguriță în plină pandemie


Parchetul de pe lângă Judectăria Cluj a decis să claseze dosarul peotului clujean care a fost filmat în timp ce împărtășea oamenii cu aceeași linguriță în plină pandemie de coronavirus.

Incidentul care a stârnit numeroase controverse în spațiul public a avut loc în Vinerea mare, la Biserica ”Sf. Ioan Gură de Aur” din Cluj-Napoca, iar preotul s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Totuși, Parchetul a decis că nu au fost întrunite elementele constitutive ale infracțiunii, motiv pentru care dosarul a fost clasat.

În raport cu situaţia de fapt, se constată că acuzaţiile aduse preotului Marian Bogdan-Sergiu, cuprinse în denunţul formulat la data de 20.04.2020 nu sunt întemeiate prin raportare la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. (…) Anterior analizării elementelor constitutive ale infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor raportate la situaţia de fapt reţinută mai sus se constată că în mod eronat s-a precizat în denunţul penal că activitatea religioasă din Vinerea mare de la Biserica Ortodoxă „Sf. Ioan Gură de Aur” din Cluj-Napoca, la care au participat un număr de aproximativ 20 de persoane, ar fi avut loc în data de 18 aprilie, în realitate, aceasta desfăşurându-se cu o zi înainte, respectiv pe 17 aprilie 2020. (…) Constatăm că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor (…), soluţia legală şi temeinică fiind aceea a clasării”, se arată în Ordonanţa de clasare emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

În motivare se arată, printre altele, că „este mai mult decât evidentă lipsa elementelor constitutive ale infracţiunii prevăzute de art. 352 alin. 1 C. p., deoarece din materialul probator administrat nu rezultă faptul că preotul slujitor al Bisericii „Sf. Ioan Gură de Aur” din Cluj-Napoca sau orice altă persoană dintre cele care au participat la oficierea slujbei era supusă la data de 17.04.2020 ori 19.04.2020 vreunei măsuri de carantinare sau spitalizare”.


.

Comentarii Facebook