Parcarea de LUX de la Spitalul Clinic Județean Cluj are NUMAI 12 locuri pentru pacienți și 264 pentru angajați, ambulanțe și aprovizionare


Spitalul Clinic Județean Cluj și-a amenajat parcarea pentru că era blocată de mașinile pacienților angajaților, iar ambulanțele intrau cu greu. Oamenii au de ales să meargă în parcarea Primăriei Cluj-Napoca, de la 500 de metri, dar nu toți pot face acest lucru. 

Amenajarea făcută a vizat reducerea aproape totală a locurilor pentru pacienți sau vizitatori. Datele furnizate Știri de Cluj de conducerea Spitalului Clinic Județean Cluj arată că s-au amenajat numai 12 locuri pentru vizitatori și 264 de locuri pentru angajați, vehiculele de aprovizionare, ambulanțe, colaboratori. Prețurile sunt atât de mari, încât un pacient a ajuns să achite 425 de lei pentru 6 ore de parcare. 

Pe bonurile emise apare o firmă din Cehia, dar cei de la Spital precizează că e o eroare. 

Rep: Cine este proprietarul terenului pe care este amenajată parcarea de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj?

Spitalul Clinic Județean Cluj: Proprietarul terenului pe care este amenajată parcarea este Consiliul Județean Cluj. Spitalul are în administrare acest teren.

Rep: Cine și cum a stabilit tarifele de parcare orară?

Spitalul Clinic Județean Cluj: Tarifele au fost stabilite prin ”Regulamentul de parcare”, document aprobat de conducerea SCJU Cluj-Napoca. Datorită faptului că accesul ambulanțelor, a mijloacelor de intervenție aparținând ISU și a mijloacelor auto care asigurau aprovizionarea spitalului se făcea cu mare dificultate a fost nevoie de reglementarea parcării în incinta spitalului, în vederea fluidizării traficului și a eliberării căilor de acces. 

Tarifele de parcare nu au fost stabilite pornind de la considerente economico-financiare, scopul urmărit a fost acela de a descuraja parcarea de lungă durată în interiorul spitalului, asigurând astfel o anumită mobilitate în interior și acces tuturor pacienților cu urgențe medicale, fie că se prezintă cu ambulanța sau sunt aduși cu  mijloace auto proprietate personală.

Rep: Pe bonurile emise la parcare apare firma Green Center s.r.o. din Republica Cehă. 1. Această firmă administrează parcarea?

Spitalul Clinic Județean Cluj: Firma menționată de dumneavoastră este producătorul echipamentelor care deservesc parcarea, și în această calitate a apărut pe tichetul de parcare, până la remedierea problemei la sfârșitul lunii septembrie 2021. Spitalul nu avut și nu are relații contractuale cu această firmă. Instalarea acestor echipamente și mentenanța a fost atribuită prin contract de achiziție publică firmei Sentinel SRL. Toți banii proveniți din achitarea contravalorii tichetelor de parcare intră în bugetul de venituri și cheltuieli al spitalului.

628284b2fdf34b05e7080ebc6c09a6fa.jpg

Rep: Parcarea are un anumit număr de locuri.

1. Câte locuri sunt pentru pacienți și câte sunt pentru angajații spitalului sau colaboratori?

2. Angajații spitalului plătesc parcarea?

Spitalul Clinic Județean Cluj: Au fost amenajate un număr de 12 locuri pentru vizitatori și 264 de locuri pentru angajați, vehiculele de aprovizionare, ambulanțe, colaboratori. Angajații spitalului nu plătesc parcarea.

Comentarii Facebook