Pagubă pentru doi soți din Cluj care au dat 70.000 de euro pe un apartament. De ce surpriză au avut parte după ce au plătit ratele


Doi soți din județul Cluj și-au cumpărat un apartament în Apahida, la 20 de kilometri de Cluj-napoca, pentru care au plătit 70.000 de euro. Când au terminat de plătit ratele, au avut o surpriză mai mult decât neplăcută.

Cei doi soți au cumpărat apartamentul în 2008, când piața imobiliară se prăbușea, dar chiar și așa au plătit un preț piperat pentru o locuință în afara orașului. Locuința a costat 70.000 de euro, însă ceea ce a urmat a fost cu adevărat îngrozitor pentru ei.

Podeaua casei se prăbușea

În 2014, după ce au terminat de plătit ratele, cei doi s-au trezit că podeaua casei se prăbușește, conform Libertatea. Cu această ocazie, noii proprietari au constatat că planșeul este parțial realizat din grinzi de lemn cu intercalări din șipci, între care s-a turnat mortar, situație ce nu corespundea cu materialele menționate în documentele prezentate cu ocazia cumpărării apartamentului. 

Revoltați și considerând că au fost înșelați, au depus plângere la Poliție și au cerut detalii la Primăria Apahida, despre imobilul în care s-au mutat.

Așa au aflat că cei de la care cumpăraseră apartamentul deținuseră o casă veche, fără etaj, pe care apoi au etajat-o și au transformat-o într-un mic bloc. Deși autoritățile locale le eliberaseră autorizație condiționată de dărâmarea vechii case, vechii proprietari nu au ținut cont de acest lucru și au extins doar clădirea.

Cazul a ajuns la Judecătoria Cluj-napoca, iar vechea proprietară a fost găsită vinovată pentru înșelăciune la începutul acestui an și condamnată la 10 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere a pedepsei. În plus, instanța a obligat-o să achite 80.000 de euro familiei înșelate, 70.000 de euro reprezentând prețul apartamentului, iar 10.000 de euro deprecierea valorii bunului cumpărat. Totodată, s-a mai decis transferul de proprietate asupra apartamentului de la noii proprietari la foștii proprietari, după achitarea de 80.000 de euro. Sentința a fost însă contestată de proprietara imobilului, iar dosarul urmează să fie soluționat de magistrații Curții de Apel Cluj.


Comentarii Facebook