Păcăleala prin metoda ,,ghiulul” încă se practică la Cluj! ,,Este o metoda foarte populară mai ales în zonele cu turism ridicat”


Se pare că țeapa prin metoda ,,ghiulul” încă este în floare la Cluj.

Această păcăleală este foarte simplă, de obicei o persoană necunoscută vă va aborda cu o poveste falsă, ca să vă convingă să îi dați o sumă de bani pentru un ,,inel prețios”, pe care l-a găsit sau pe care trebuie să îl vândă urgent pentru a face rost de bani. 

O tânără a avut parte de o experiență cel puțin ciudată în gara fany din Cluj-Napoca atunci când a fost abordată de un astfel de individ.

,,Salut. Am pățit ceva suspect și voiam sa va întreb dacă ați pățit sau e un nou scam.

Stăteam jos liniștită. Un domn se pune vorbind la telefon și se apleacă la un moment dat și "gaseste" o verigheta de aur pe jos.

Îmi arată și mă întreabă dacă e al meu. Zic nu. Zâmbește și tot ma pune sa mă uit la el. Ii zic " uitați ca este aici centotrans, fata aia lucrează aici lasati-l acolo". El nu. Insista și mă întreabă dacă sunt măritată. Zic da. Apoi iar îmi arată inelul. Ii zic lasati-l la fata aia. Cine l-a pierdut poate vine înapoi și îl ia. Apoi încearcă sa mi-l pună în mână. Moment în care zic nununu. Și îmi trag mana. Domnul pleacă cu inelul în buzunar.

Întrebarea mea e: ați pățit așa ceva? Eu miros ca e un mod dubios și nou de scam.

Dacă v-ati pierdut verigheta la autogara azi. E la un domn dubios.”, a scris tânăra pe o rețea de socializare.

Clujenii au răspuns imediat explicându-i că păcăleala este foarte veche sau povestind experiențele lor cu această scamatorie.

,,Este o metoda foarte populară mai ales in zonele cu turism ridicat. Un scammer se preface ca a gasit ceva prețios de al tau pe jos si se asteapta la o recompensa. Alta metoda este sa scape el pe jos sperand ca iti va distrage atentia destul tp ca un complice sa te jefuiasca subtil. Daca vrei sa aflii mai multe cauta pe google sau youtube popular scams.” a comentat un internaut.

,,ohooooo

asta e mai veche decat lumea

Acu 20 de ani era la moda prin trenuri sa umble tot felul de persoane ( nu spunem originea ) cu cate un "ghiul" si sa incerce sa il vanda cu diferite povesti.

Cea mai cunoscută era "am lucrat la x bogătan, nu m-a platit, am furat ghiulu` asta. Il dau la 10% din valoare ca am nevoie de bani sa ajung în x loc la x copii care îi am lasati la mama " a completat un bărbat. 

Se pare că infractorii care practică această păcăleală o fac peste tot prin oraș. 

,,Da, m-a luat si pe mine un din-asta in Autogara Beta. La fel ceva verigheta, un actor tare bun. S-a prefăcut ca a gasit-o, zice ca ii de aur, o bagă in buzunar, ma întreabă dacă o vreau eu ca el nu are ce face cu ea si ca nu are chef sa umble pe la amanet și că ma costa 50 de lei :))”, a spus un internaut. 

,,Dap, fix la podul de lânga Dedeman. Am găsit pe jos o verigheta si fix de nicăieri a apărut un domn langa mine care mi-a zis ca e a fostei lui soții, dar mi o da mie daca ii las maruntis. I-am lăsat verigheta și-am plecat”, a explicat o persoană.

,,Am pățit si eu in zona Central prin 2005, noroc ca n-am picat în plasa. Schema veche.” a spus alt clujean. 


Comentarii Facebook