Oseminte gasite in beciul de la Palatul Copiilor. Ramasitele ar putea fi ale unuia dintre cei 13 luptatori anticomunisti ucisi de Securitate

 

In beciul de la Palatul Copiilor din Cluj au fost gasite oseminte, care ar putea fi ale celor 13 luptatori anticomunisti despre care se crede ca ar fi fost impuscati si ziditi intr-o incapere de 5 metri patrati.

 

Procurorul militar a oprit sapaturile si a declansat o ancheta oficiala. La Palatul Copiilor au fost chemati si criminalistii pentru a se stabili daca osul estevorba despre un os uman sau partine unui mamifer.

 

Coordonatorul Centrului pentru Investigarea Crimelor Comunismului din Romania, istoricul Marius Oprea, a declarat ca "osul gasit pare sa fie dintr-o articulatie, o incheietura, dar trebuie sa se pronunte criminalistii daca este vorba despre un os de origine umana sau animala. Am sistat totul si asteptam acum sa vedem ce spun expertii".

 

Deocamdata, pana la elucidarea acestui mister, sapaturile au fost sistate si cercetarile sunt coordonate de procurorul militar.

Comentarii Facebook