Operațiune fantastică de salvare a unui clujean! Transferat cu avionul în Italia pentru o inima artificială - FOTO


Un clujean cu mari probleme cardiace a fost transportat în Italia, după un efort fantastic depus de un ONG, familie și medici. 

Clujeanul a plecat de pe Aeroportul din Cluj cu un avion special din Turcia, care a costat o avere. Acesta va primi o inimă artificială în Italia, temporar, până când va apărea un donator.

Pacientul se chinuie de 5 ani cu această boală gravă

Bărbatul de 44 de ani din județul Cluj a fost diagnosticat în urma cu 5 ani cu o grava afectiune a inimii. Acum are nevoie de un transplant de cord, dar și de plamani. 

Un om care a fost diagnosticat încă din 2017 și pentru care zborul de astăzi și ce se va întâmpla la Padova este singura lui șansă de a rămâne în viață. Fără transportul de astăzi, viața lui s-ar fi terminat în cateva zile”, ne-a declarat Adelina Toncean, reprezentanta Asociației Blondie, care s-a ocupat exemplar de transferul în Italia.

Lucrurile s-au precipitat și pacientul a trebuit mutat repede

Starea de sănătate a bărbatului s-a alterat și a trebuit mutat rapid în Italia pentru intervenția de implantare a unei inimi artificiale. 

Starea lui s-a degradat foarte tare în ultimele zile, iar dacă noi credeam ca vom face un transport pentru care vom avea timp sa aranjăm lucrurile pe îndelete, de ieri am știut ca totul se grăbește ca trebuie sa luăm în calcul multe, am primit foarte multe refuzuri in momentul în care am căutat o ambulanță aeriană să îl ducă dar…din fericire a existat un DA ferm și la ora asta avionul a plecat…”, a mai adaugat Adelina Toncean, conform Dejeanul.ro.

Asociația Blondie a găsit ambulanța aeriană tocmai în Turcia

România nu deține o aeronavă medicala, iar familia a cerut ajutorul Asociației Blondie, un ONG care se ocupă cu transferul pacienților critici în străinătate.

Este o ambulanta și o echipa din Turcia care este echipată la cel mai înalt nivel la care poate să se facă un transfer medical aerian și anume sa transporte un pacient care este conectat la circulație extracorporală, plămânii și inima lui sunt deconectați…tot ce implica este extrem de riscant și a fost nevoie de mai mult de 24 de ore in care nu am dormit niciunul…”, ne-a mai declarat Adelina Toncean.

Totul a costat 50.000 de euro, iar Asociația a plătit totul, pentru că statul român asigură numai cheltuielile medicale de la clinica din Padova.

În ultimii 2 ani, 89 de pacienți au fost ajutați de Asociația Blondie.

Comentarii Facebook