O pacientă reclamă că a fost refuzată de trei spitale din Cluj, deși necesita internare de urgență


O femeie care avea probleme respiratorii din cauza unei inflamații severe la nivelul amigalelor, ar fi fost refuzată de trei spitale din Cluj-Napoca, deși aceasta ar fi avut nevoie de internare urgentă.

Intreg episodul a fost relatat pe Facebook de către sora acesteia, care precizează că a fost refuzată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, pe motiv că acolo e spital COVID și nu pot fi primiți alți pacienți, fiind apoi redirecționată către Spitalul Municipal Clujana, de unde apoi a fost trimisă la ORL.

Ce p**a mea se întâmplă în tara asta, a lui Papură Vodă????? Ieri ( 27.06) sora mea se trezește cu o durere și inflamatie a amigdalelor, nemaiputând sa vorbească și sa respire!!! Mergem la Infectioase, apă de ploaie ca ii spital COVID și nimeni nu ne bagă în seama!!! Ne trimit la Clujana, sora mea încă nu putea vorbi și i se agravează starea din minut în minut. Acolo se recoltează sânge și atât!! Așteptăm 4h și ne trimit la ORL. La spital la ORL nici măcar nu i se face un exudat faringian. Ii da un tratament incorect și o trimite acasă. Azi (28.06) la ora 6 dimineața ma suna mama ca sora mea se simte ftft rău. Amigdalele inflamate maxim, purulente, nu poate vorbi sau respira. Suna la salvare. Salvarea ajunge la ora 11.30…aflam ca are angina pultacee și ca are nevoie urgenta de penicilina/ampicilina injectabila și internare. Dnu dr de garda suna după o salvare sa vina sa o interneze de urgență…pu*a salvare, pu*a internare…că cică nu sunt locuri. În Clujul asta nicăieri nu este loc sa o interneze!!! Stam acasă și așteptăm salvarea(dacă o sa vina), neștiind ce sa facem. Simți ca explodezi de furie. Bine că s-au pregătit atâtea locuri pt covid (polaris, sala de la expo, etc.) și tot spitalele pt cetățeni îs pline ochi. Peste tot și la toate știrile se zice câți mori de covid… Da de alte probleme!??? Ceilalți pacienți rămân fără tratament?? Pls share”, a scris Ana Maria M. pe Facebook

Ulterior, sora pacientei, a revenit cu precizări și a spus că, după multe insistențe, sora sa a fost consultată și internată la Clinica ORL, din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Cluj.

Mulțumesc tuturor pentru distribuiri și pentru faptul ca împreună am tras un semnal de alarmă. Cu ajutorul tuturor, sora mea a reușit prin presiuni externe să primească tratamentul de care are nevoie, fiind internata la ORL”, a mai spus femeia pe Facebook.


Comentarii Facebook