O monedă românească din 2006 a devenit o adevărată comoară. Ar putea valora peste 9.000 de euro


Cine are acasă monede vechi din edițiile limitate care au apărut pe parcursul anilor s-ar putea să dețină o mică avere fără să știe. Cea mai mare casă de licitații din țară organizează o vânzare de artă istorică a cărei piesă de rezistență este o monedă de 50 de bani din 2006. Această monedă are un preț de pornire de 9.000 de euro. 

Moneda este una foarte specială, fiind fabricată în totalitate din aur, având un preț de pornire atât de mare datorită tirajului (fabricării) care a fost extrem de mic, de doar 35 de piese. Este vorba despre moneda comemorativă de 50 de bani a Academiei Române din anul 2006.

Monedele, piesele de rezistență din cadrul licitației

Umătoarea piesă de rezistență a licitației este o altă monedă, din anul 1876, confecționată din argint. Este vorba despre o monedă de un leu cu un preț de pornire de 3.000 de euro. La licitație sunt scoase și hărți, pe lângă monede, cea mai scumpă datează din anul 1661 și are un preț de pornire de 1.500 de euro. 

Se mai găsesc şi piese cu un preţ de pornire de 50 de euro, fotografii, ziare sau medalii. Majoritatea provin din casa familiei regale. Obiectele pot fi admirate pe gratis. Licitaţia are loc marţi, iar cei care vor să le privească sunt aşteptaţi la Palatul Cesianu-Racoviţă din Capitală, notează Observator.ro.


Comentarii Facebook