O fetiță din Cluj a murit la un ștrand din Geoagiu, după o joacă stupidă

 

O fetiță de 7 ani din județul Cluj a murit duminică, 29 mai, la ștrandul din Geoagiu după o joacă inconștientă în bazinul de înot.

 

Fetița ar fi fost lovită de un alt copil care a sărit de pe trambulină, în apă. Ea a ieșit pe picioare din bazin, dar a început să vomite și să aibă convulsii.

 

Mădălina era din Turda, județul Cluj, și petrecea weekend -ul la Geoagiu împreună cu familia.

 

Când a ajuns echipajul de ambulanță de la Orăștie, fetița era inconștientă, avea puls și respira. Au efectuat manevrele și procedurile, conform protocolului, au pus guler cervical, au imobilizat-o în saltea vacum, i-au pus oxigen, au dus-o în mașină și au mers cu ea la Spitalul din Orăștie. Pe perioada transportului, starea s-a agravat, cu vărsături în jet, semn de afectare cerebrală, iar la transferul din ambulanță în UPU Orăștie, fetița a intrat în stop cardio-respirator. S-au făcut manevrele de resuscitare, dar, din păcate, fără succes. După toate probabilitățile a fost o leziune de coloană cervicală, cu leziune de măduvă”, a declarat medicul Călin Dumitrescu, purtător de cuvânt Serviciul Județean de Ambulanță

 

La 11.25 am fost sesizaţi noi. Am mers la locul respectiv cu o trusă medicală. O doamnă mi-a spus să nu mă ating de fetiţă, pentru că ea e medic pediatru. Cred că era mătuşă de-a victimei. Fetiţa a vomitat de câteva ori şi a avut câteva spasme. Mie aşa mi s-a părut. La 11.33 s-a sunat după Ambulanţă, a venit maşina, fata a fost intubată, pusă pe targă, iar la o oră după aceea am aflat şi noi că a încetat din viaţă. Nu cunosc detaliile incidentului. Aşteptăm concluziile cercetărilor. Noi avem panouri de avertizare, cu toate instrucţiunile necesare, şi la intrarea în complex şi lângă fiecare bazin. Din nefericire, nu toată lumea le respectă”, a declarat Florin Ilie, administratorul Complexului de agrement.

 

Polițiștii îl caută acum pe cel care a sărit de pe trambulină.

 

Din primele cercetări se pare că fetița de șapte ani a sărit de pe trambulină în bazin, iar imediat după a sărit și un alt băiat, care nu a fost încă identificat, dar se pare că avea între patru și șapte ani. Colegii mei urmăresc acum imaginile de pe camerele de supraveghere, să identifice familia și copilul respectiv. Este deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă”, a declarat Laura Bradu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Comentarii Facebook