O fetiță de 7 ani s-a stins la un spital din Cluj, dar alți trei copii trăiesc cu organele ei: ”Apreciați ceea ce aveți”


Denisa, 7 ani, a pierdut lupta cu viața la un spital clujean, răpusă de o gravă malformație la inimă. A dus o viață grea, alături de mamă și cei trei frați ai ei, într-un bordei din pădurea de la marginea orașului Gherla.

Denisa și frații ei au ajuns la Direcția de Protecția a Copilului Cluj, la un centru de specialitate. ”I-am luat pe toți patru frați. I-am spălat, i-am îmbrăcat și i-am iubit. Mama lor venea de câteva ori pe săptămână să îi vadă. Din toată sărăcia ei le aduce dulciuri”, povestește Dan Tămaș, directorul Direcției de Protecția a Copilului, care a fost numit de instanța de judecată, drept tutore al Denisei, conform evz.ro.

Trista poveste a Denisei ar trebui să fie un far călăuzitor pentru alții, care nu apreciază ceea ce au.

Acum patru săptămâni, Denisa a început să se simtă rău, iar analizele au apărat o gravă malformație a inimii. ”Fetița a fost operată, dar nu s-a mai trezit din anestezie. După o vreme medicii au spus că Denisa a intrat în moarte cerebrală și trebuie deconectată de la aparate. M-am dus la biserică și m-am rugat la Dumnezeu să îmi arate o cale. Am chemat-o pe mama Denisei și ne-am luat rămas bun de la ea și am semnat actele pentru donarea de organe și pentru deconectare de la aparate”, a mai povestit Dan Tămaș. ”Mesajul meu pentru toți este ”Apreciați ceea ce aveți, pentru că viața este scurtă!”, a mai spus acesta.

Ca un înger, Denisa va fi înmormântată la Cimitirul din Gherla într-un sicriu alb. Ultimul ei dar merge spre alți trei copii, care au nevoie de organe pentru a-și continua drumul. 

Ficatul va fi primit de un băiat de 2 ani și 10 luni, din Suceava, cu dializă peritoneală de la vârsta de un an, iar rinichii vor fi primiți de o fetiță de 13 ani. Corneea va ajunge la Spitalul Militar din București.

Agenția Națională de Transplant mulțumește pentru sprijin si implicarea deosebită medicilor Remus Babici și Nicoleta Daraban, kdp, de la Spitalul Județean de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Fetița a fost donatorul cu numărul 72 de anul acesta, primul de la Spitalul de Copii din Cluj. Dar ea este mai mult decât un număr într-o statistică. Ea este dovada faptului că minunile există și că trebuie să credem, în continuare, în ele!!”, a transmis Agenția Națională de Transplant.

Comentarii Facebook