Marti 7 Februarie

O echipă de studenți de la Cluj a luat locul I în cadrul Concursului de Design Seismic din San Francisco FOTO/VIDEOO echipă de studenți din cadrul Universității Tehnice din Cluj-napoca a reușit să câștige, pentur a treia oară consecutiv, primul loc în cadrul Concursului de Design Seismic, desfășurat la San Francisco, California în perioada 05 – 08 Aprilie.

Conform reprezentanților UTCN, macheta studenților români, denumită RedWood Tower, reprezintă o structură de 29 de etaje, realizată integral din lemn de balsa. Chiar dacă a avut o greutate de doar 606 grame, cu o încărcare suplimentară de peste 11.38 kilograme, a rezistat cu brio celor 3 cutremure simulate din cadrul concursului. Seismic Design Competition este recunoscut la nivel mondial drept un concurs riguros, dovadă fiind sistemul de punctare al fiecărei echipe, care include: Propunere Design, Prezentare, Poster și Arhitectură, Acuratețea Predicțiilor,Venit anual, Cheltuieli anuale în administrarea clădirii, Costul seismic anual. Din rezultatul cumulat al acestor criterii se obține venitul anual, venit care reprezintă de fapt scorul final al echipei.

În urma prezentărilor și testelor efectuate, echipa Universității Tehnice din Cluj Napoca a avut un profit anual de 633.432$ clasându-se astfel pe locul 1, urmată de University of California, Berkeley și Cornell University. Echipa clujeană s-a confruntat cu 33 dintre cele mai prestigioase universități din lume, printre care: University of California, California State University, University of British Columbia, Stanford University, University of Michigan, University of Toronto.

Echipa Universității Tehnice din Cluj-Napoca a fost reprezentată de 12 studenți: Marian Horia, Caraza Andrei-Cosmin, Ratiu Bianca Alexandra, Pop Alexandra Alina, Iordache Ioana Cristina, Cornea Daniel, Popa Catalin Ioan, Monda Marius Rares, Stroia Bogdan Gabriel, Haba Szidonia, Bartha Miklos,Vass Gergely.

A fost o experiență interesantă din prima zi. Simțeam non-stop presiunea anilor anteriori, fiindcă echipele de la Cluj au luat Locul I și în 2014 și în 2015. Nu e ușor să fii obligat să fii cel mai bun. Pe parcursul muncii la proiect, am învățat să ne gestionăm timpul, să lucrăm în 3 schimburi, distribuiți pe mini-echipe de lucru; suplimentar am avut și campaniile pentru strângeri de fonduri. Excursia în San Francisco a fost excepțională, am vizitat cam tot ce se putea în oraș: Golden Gate, Computer History Museum, sediul Google, Campusul Stanford (al doilea campus ca mărime din lume), Berkley, Bay Area. George Roth, consulul onorific al României în San Francisco, ne-a prezentat Computer History Museum și ne-a îndrumat spre restul obiectivelor. În cadrul conferinței, la Wrap Up Party tuturor echipele li s-au oferit premii simbolice. UTCN-SDC a primit premiul „To good to be true”. Cred că și asta e o confirmare a aprecierii pe care o au cei din EERI. Miza ne-a stimulat să ne mobilizăm, să dăm tot ce e mai bun din noi, însă un aport major în organizare l-a avut Ovidiu, coordonatorul nostru”, spune Horia Marian, căpitanul echipei, student în cadrul Facultății de Construcții Cluj-Napoca, anul IV, Secția Civil Engineering .

Comentarii Facebook