O cunoscută platformă de bilete online a fost amendată cu 55.000 de lei! Peste 100 de oameni nu și-au mai primit banii înapoi după anularea concertelor


Platforma iabilet.ro a fost amendată de Protecția Consumatorilor după ce nu a returnat contravaloarea unor bilete pentru spectacole care au fost anulate.

Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj – cel care instrumentează reclamaţiile referitoare la platforma online iabilet.ro, la nivelul întregii ţări, a desfăşurat o acţiune de control la operatorul economic care administrează platforma.

Astfel, în aproximativ 10 luni ANPC a primit peste 100 de reclamații.

,,Cele 124 de reclamaţii primite de la consumatori, în perioada mai 2023 – martie 2024, au semnalat nerambursarea contravalorii unora dintre biletele achiziţionate pe platforma iabilet.ro, pentru spectacole care au fost anulate”, a transmis ANPC.

Operatorul a fost amendat, după controale, cu 55.000 de lei, fiind obligat și să oprească practicile comerciale incorecte, prin restituirea integrală a sumelor achitate pentru evenimentele anulate, la solicitarea consumatorilor, indiferent de termen. 

Comisarii CJPC Cluj au stabilit că persoanele care cumpărau bilete erau obligate să accepte condiţiile din termenii generali, “fără să aibă posibilitatea de a alege altă variantă, chiar în cazul unui termen foarte scurt de decizie, sub presiunea termenilor şi condiţiilor impuse şi fără a avea posibilitatea de a alege în cunoştinţă de cauză, ceea ce implică un timp insuficient pentru a-i studia, fiind obligaţi să-şi le asume, prin bifarea în procesul de achiziţionare a biletului”, potrivit News.ro.


Comentarii Facebook