O clujeancă a sunat la 112 şi a primit o ambulanţă PRIVATĂ! Copilul ei de 6 ani s-a înecat, dar NU l-au băgat în seamă, decât contra COST!

 

Mihaela B., mama unui băieţel de 6 ani a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a solicita o salvare, pentru copilul ei care s-a înecat cu o jucărie. Surpriză: la faţa locului a sosit o salvare privat, DEY Security. 


În urmă cu două săptămâni "copilul a înghiţit o parte dintr-o jucărie. Bucata de jucărie era din plastic. Acum se simte bine, dar a făcut enterocolită", susţine femeia.

Jucăria care a provocat incidentul era una care necesita un sistem de desfacere, şi pentru că cel mic "nu s-a descurcat cu mânuţa, a băgat-o în gură şi fără să vrea a înghiţit o parte din plasticul acela", a spus mama băieţelului.  

"Vineri (n.r 14 septembrie) am mai sunat încă o dată la 112, pentru că se simţea rău, nu ştiu dacă de la jucărie. Atunci a venit o salvare privată şi pentru că nu aveam CNP-ul copilului la mine, mi-au cerut 180 de lei pentru a efectua transportul la urgenţă, însă nu am avut mărunt şi i-am dat 2 milioane (n.r 200 de lei). Dar vreau să vă spun că medicul nici nu s-a uitat la el până nu am plătit. I-am explicat că nu port actele copilului după mine. Eu aveam la mine buletinul meu. Practic era un CNP care să identifice persoana. Dar ei mi-au zis "dacă e un copil de pe stradă?". Cred că este absurd ceea ce au solicitat. Viaţa lui era mult mai importantă decât ceea ce-mi cereau ei mie în acel moment", a spus Mihaela B., mama copilului de 6 ani. 

Deşi cei de la urgenţă, potrivit femeii, i-au spus că nu trebuia să plătească niciun ban, Mihaela B. a scos din buzunar suma de 200 de lei. "Cei de la 112 mi-au zis că nu trebuia să plătesc niciun leu. La ambulanţa de stat mă voi duce mâine (n.r 20 septembrie), pe la 08:30, pentru a depune o reclamaţie", a mai spus femeia. 

Contactat de Ştiri de Cluj, Andrei Bonfinean de la serviciul de ambulanţă privată DEY Security, a declarat următoarele: "Am vorbit cu medicul, ştie despre caz, dar nu s-a pus problema de bani. Într-adevăr doamna ne-a rămas datoare să vină cu CNP-ul copilului, să vină la baza cu el. Nu văd pentru ce s-ar fi cerut banii aceia", a spus Andrei Bonfinean.

Medicul care a fost gardă în ziua de vineri se numşte Laszlo Agardy.


Ajunsă la urgenţă cu cel mic, clujeancă susţine că acolo a fost primită rapid, fără să fie nevoită să aştepte. "S-au purtat bine acolo, m-au băgat repede în seamă".

 

Mihaela B. şi-a recuperat în cele din urmă cei 200 de lei de la serviciul privat de ambulanţă, luni 17 septembrie, însă "mă tot gândesc cum să demonstrez acest lucru prin dovezi". "Înainte de a lua banii am vorbit la telefon cu un domn pe nume Andrei. "M-am întâlnit pe Calea Turzii, nr. 111 A cu o domnişoară care a venit cu banii", a spus femeia.

Băiatul de 6 ani acum se simte bine și este în afara oricărui pericol. El merge în continuare la şcoală, la Colegiul Naţional "George Bariţiu", acolo unde învaţă în clasa zero.

 
Serviciul de ambulanţă privată DEY Security are contract cu Casa de Asigurări Cluj și răspunde solicitărilor venite prin 112.

 

Reamintim că o ambulanţă a firmei Dey Security a mai fost implicată într-un scandal în martie 2012, când medicul nu ajuns la timp la o partidă a echipei masculine de handbal U Transilvania şi partida a fost pierdută prin descalificare.

Medicul care trebuia să vină era bolnav, înlocuitorul lui era în altă parte. Deci este clar o greşeală gravă a celor care prin contract au asigurat în acest an asistenţa medicală. Din pacate se întâmplă lucrul acesta la final de campionat şi lasă aşa o imagine proastă asupra unui întreg sezon, care a fost bun sau foarte bun”, a explicat Ovidiu Vasu, directorul executiv al clubului U Cluj, în luna martie.

 

Clubul Universitatea Cluj a reziliat între timp contractul cu firma Dey Security, care a plătit 8.000 de lei, sumă reprezentând toate cheltuielile pe care le-a avut echipa cu organizarea meciului din luna martie, a declarat pentru Știri de Cluj Ovidiu Vasu. 

 

Ovidiu Vasu, despre descalificarea U Transilvania, pentru lipsa medicului: Vom da in judecata firma DEY Security VIDEO

 

Foto: arhivă

Anca Baciu


Comentarii Facebook