O clujeanca a primit o locuinta sociala si cere Primariei bani pentru modernizarea ei: "E intr-o stare groaznica!" FOTO

 

Lucica Bocica a primit o locuinta sociala pe strada Victor Babes, dupa ce a depus un dosar la Primaria Cluj-Napoca, in urma cu 5 ani. Locuinta a primit-o in iunie 2011, dar este sub orice critica si "nu se poate locui in ea cu 3 copii".

Femeia, in varsta de 42 de ani, lucreaza in invatamant, iar salariul "este unul mic, nu am cum sa-mi permit si in primul rand nu indeplinesc cerintele pentru a-mi face un cont bancar, de unde sa scot bani sa-mi pot cumpara o casa sau o garsoniera", a marturisit Lucia.

Bocica Lucia spune ca "in momentul in care am primit locuinta era exact asa cum o vedeti (foto). Avea aceste lucruri in curte, care bineinteles nu stiu ale cui sunt. Peretii erau cazuti, apa in casa nu era, lumina la fel. In momentul in care primesti o locuinta de la Primarie, normal este ca acea locuinta sa fie una locuibila, in care sa poti sa traiesti", a mai agaugat femeia.

Conform contractului, femeia plateste o chirie lunara de 200 de lei, bani pe care i-a si platit, "dar din cauza ca efectiv nu aveam cum sa stau aici cu cei trei copii pe care-i am, mi-a fost sistata chiria, si in luna noiembrie mi-au fost restituiti banii".

In numeroasele vizite pe care le-a facut Primariei, femeia sustine ca a avut numai dezamagiri. "De fiecare data cand ies de acolo, imi curg cate trei randuri de lacrimi. Nu mai stiu ce sa fac. Mi s-a oferit posibilitatea sa imi aleg o alta locuinta, insa nu pot sa-mi permit acest lucru, dupa ce eu am investit cat am putut in aceasta casa. Am tras lumina, lucru care m-a costat. In momentul asta nici prizele nu functioneaza pentru ca nu este curent. De apa nici vorba. Cei de la Primarie spun ca eu trebuie sa-mi bag apa in casa, desi contractul nu este aprobat".

Bocica Lucia mai sustine ca lucrarile la locuinta ar putea incepe chiar de maine, "insa reprezentantii Primariei nu vor sa aprobe aceste lucrari doar dupa alegeri".

"Exista o lege a locuintei care spune clar ca in momentul in care semnezi contractul de inchiriere a unei locuinte, iti asumi in mod evident faptul ca esti de acord cu acea locuinta si cu modul in care arata. Asadar, doamna Lucia trebuia sa nu semneze daca nu i-a convenit stadiul in care casa se afla. Nu cred ca Primaria a acordat o locuinta sociala cu peretii cazuti, ci probabil pe parcurs s-a deteriorat. Ca alternativa, ar putea depune un alt dosar, insa este foarte probabil sa nu mai primeasca sau sa fie nevoita sa astepte foarte mult timp. Pe listele de asteptare sunt sute si sute de oameni care isi doresc un acoperis deasupra capului", a spus purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu. 

Bocica Lucia este educatoare la o gradinita din Cluj-Napoca si are trei copii, doi gemeni in varsta de 6 ani si unul de 9 ani.

 

In prezent, femeia locuieste in Gheogheni, intr-un apartament cu 2 camere si plateste lunar suma de 165 de euro.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook