Miercuri 24 Aprilie

O clujeancă a născut un copil mort, după ce medicii au trimis-o acasă. Șef de clinică revoltat că mama nu și-a ținut GURA

 

O clujeancă a născut un copil mort, la numai câteva zile după ce medicii de la Clinica de Ginecologie ”Dominic Stanca”  din Cluj-Napoca au trimis-o acasă, cu toate că ajunsese la urgență cu scurgeri de lichid amniotic.

 

Mama îi acuză pe medici că a fost lăsată să nască singură bebelușul mort și apoi forțată să semneze pentru incinerarea cadavrului.

 

Femeia a ajuns la camera de gardă a Clinicii de Ginecologie „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca după ce și-a dat seama că pierde lichid amniotic. Medicul care a consultat-o i-a spus însă să plece acasă. Potrivit unor surse medicale, în astfel de cazuri internarea gravidei și ținerea ei sub supraveghere sunt obligatorii.

 

Am ajuns la Stanca la urgențe (n.r. Unitatea de primiri urgențe a Clinicii de Ginecologie ”Dominic Stanca” Cluj) în 9 martie cu pierdere de lichid amniotic si cu mișcări fetale diminuate în ultimele 12 ore. M-au consultat și mi-au spus că membranele nu îmi sunt rupte. M-au dus la monitorizare, îi bătea  inima bebelușului, era bine. M-au dus la ecograf și mi-au spus că am lichid amniotic în cantitate suficientă și m-au lăsat acasă. Sâmbătă am simțit copilul, duminică nu l-am simțit. Nu m-am îngrijorat știind că am fost la ei la control și au zis că totul e ok”, a declarat Larisa.

 

Femeia a născut după patru zile de la externare. ”Am ajuns la Stanca, am fost urcată pe masă, mi s-a spus că nu sunt rupte membranele. Am fost dusă la monitorizare și acolo nu se auzeau bătăiile inimii bebelușului. La ecograf, copilul nu mișca. Medicul m-a întrebat când am fost ultima dată la control. I-am spus că am fost joi cu pierdere de lichid. Și foarte mirat m-a întrebat ”nu vi s-a propus internarea”? Eu i-am spus nu, mie mi s-a spus că scurgerea e normală. S-a uitat pe monitor și mi-a spus că copilul e mort, a povestit cu ochii în lacrimi femeia”, a mai spus ea.

 

M-au lăsat să nasc natural. Am fost tratată ca un animal. Am fost lăsată singură pe masa de nașteri de la dilatație 7 cm până când mi-a venit să împing copilul. Doctorii stateau într-un separeu, îi auzeam. După ce am născut, la 5 minute, a venit o asistentă cu un formular. Eu eram tulburată, eram inconstientă. Mi-au zis să semnez pentru incinerarea copilului că nu este altă procedură și am semnat. Apoi am aflat că ei aveau obligația să mă întrebe. Soțul meu era pe hol, dădea cu pumnii în ușă și insista la interfon și nu vroia nimeni să îl deschidă. Pe soțul nu l-a anunțat nimeni. Nu l-au chemat să vadă copilul. Nici mie nu mi l-au arătat. Mi-au spus că are 53 cm și 2350 kg, susține femeia”, a mai completat Larisa.

 

Femeia mai povestește că rezultatele de la Anatomie Patologică infirmă cauzele decesului invocate de medicii de la Maternitatea Stanca din Cluj-Napoca. În plus, scrisoare medicală pe care a primit-o când a ajuns la urgență i-a fost luată înainte să nască, iar pe actele pe care le are apare numele și semnătura unui medic care nu a fost prezent la controale sau la nașterea bebelușului. 

 

Clujeancă a depus acum plângere la Colegiul Medicilor.

 

Șeful Clinicii Ginecologie II ”Dominic Stanca” s-a arătat revoltat că pacienta nu s-a dus să discute cu el, ci a apelat la presă. 

 

Pacienta ar fi trebuit să vină să discute cu mine și poate aș fi putut să îi ofer unele lămuriri, nu să meargă la presă. Cine este presa? În fiecare zi vin pacienți și ne amenință că merg la presă. Dar presa nu are de ce să se bage în chestiunile medicale. Eu pot să spun că a fost un incident, pentru că moartea fetală este un incident și care nu s-a întâmplat numai aici, nu s-a întâmplat numai acum, s-a mai întâmplat, se va mai întâmpla. Dacă pacienta consideră că acest incident, de moarte fetală intrauterină s-a întâmplat datorită unei echipe, a unei culpe medicale, poate depune plângere. Eu nu pot să spun că a fost sau nu a fost. După ce se face ancheta disciplinară, atunci vom hotărî. Pentru că acolo (n.red. la Colegiul Medicilor) este o echipă complexă care analizează această situație”, a declarat profesorul Dan Mihu, șeful Clinicii Ginecologie II „Dominic Stanca”, conform stirimed.ro.

 

Foto: stirimed.ro

Comentarii Facebook