O căprioară bolnavă, găsită în spatele unei pensiuni, a fost salvată la timp. „Un turist cu suflet mare/Nu orice animal ajunge în farfurie!”-VIDEO


Un turist a găsit o căprioară bolnavă în spatele unei pensiuni din județul Cluj și a acționat cum se cuvine. Cei de la Transylvania Wildlife Rescue s-au ocupat de salvarea animalului care trecuse printr-o naștere dificilă, căprioara fiind găsită lângă doi pui morți.

Potrivit ONG-ului, este obligatoriu să anunțăm vânătorii și poliția despre asemenea situații. Contrar așteptărilor, nu orice animal ajunge în farfurie. 

„AȘA DA! Un turist cu suflet mare ne anunță că lângă pensiune se afla o caprioara care are probleme, bolnavă. Mulțumim! 

La primirea telefonului care ne anunța despre o căprioară nemișcată de câteva ore, chiar in spatele unei pensiuni, lucru foarte rar și bizar, am contactat imediat responsabilul acelui fond cinegetic și în final am ajuns la cine trebuie. Ba chiar vânătorii ne-au întărit convingerea că aceste femele sunt foarte importante pentru ei și vânătoarea doar pentru mancare iese din calcul, după cum cred mulți. 

ATENȚIE! Era în loc izolat, la munte, fără clinici veterinare și departe de Cluj. 

NU ORICE ANIMAL AJUNGE ÎN FARFURIE!

Vânătorii au reacționat prompt și animalul a fost plasat în grija unui veterinar, contrar opiniei populare și ilogice care din păcate influențează negativ orice tentativa civică și implicare din partea celor puși în astfel de situații. 

Cum să mănânci un animal care tocmai a fătat? Nu a fost făcută salam, nu a fost pusă in ceaun, hahaha, nu a fost împușcată, dragi experți în toate. 

ESTE OBLIGATORIU SA ANUNȚĂM VÂNĂTORII ȘI EVENTUAL POLIȚIA   

Mai avem câteva întrebări pentru “experți”: Mulți așa-ziși iubitori de animale îndeamnă sa nu se anunțe vânătorii și să “facem noi cum știm”. 

Ce se întâmpla dacă nu se afla de ea și dacă murea sub ochii celor care asistau cu ignoranță la chinul ei? O fi legal asta? Ce sancțiuni riscăm dacă luăm animalul și îl ducem noi “undeva”?

Este valabil și pentru cei care iau FĂRĂ MOTIV pui de caprioara din teren și nu anunța. De ce? Greșeala recunoscută este iertata, tocmai de aceea postăm insistent pe această temă. 

UN FINAL PE JUMĂTATE FERICIT 

Avea doi pui morți în urma unei nașteri dificile si risca si ea sa moara. Cred că toată lumea poate face o comparație cu ce înseamnă pentru oameni o naștere. Din fericire pentru mămica, comunicarea a contat enorm și astfel a putut fi salvată”, au relatat cei de la Transylvania Wildlife Rescue.

Comentarii Facebook