O altă profesoară de muzică din Cluj critică organizarea de la Mamaia Copiilor 2021


Rada Stan, om de radio și profesor coordonator la Armonia Music din Cluj-Napoca, critică modul în care s-a organizat Festivalul ”Mamaia Copiilor”.

Acesta a relatat că au fost probleme mari la reglajele de sunet, ceea ce le-a adus dezavantaje copiilor. Rada Stan a vorbit și ea despre faptul că Gala în sine a fost un eșec, iar premierea profesorilor a sfârșit lamentabil. O parte dintre ei nu au fost chemați nici măcar pe scenă pentru a-ți lua diplomele. 

M-am gandit cateva zile cum si ce sa spun. Nu prea imi vars frustrarile aici in mediul online… îmi place sa privesc omul in ochi cand spun ce am de spus . Am facut si acest lucru la momentul potrivit.

Ne-am intors de curand de la Constanta unde s-a desfasurat o noua editie a festivalului "Mamaia copiilor". Sa nu se inteleaga gresit vorbele mele, vreau sa specific ca nu critic neaparat jurizarea (fiecare jurat isi asuma decizia). Pe mine m-a dezamagit profund organizarea. Festivalul "Mamaia copiilor” era candva unul dintre cele mai ravnite festivaluri din tara. Era o mare bucurie sa ajungi in faza finala, sa te vada toata lumea la televizor, sa ai parte de o experienta artistica adevarata.

Anul acesta nimic din vechiul festival nu a mai fost acolo. De la faptul ca au trecut in finala o multime de copii (ca profesor te bucurai sa ai unul, doi elevi in finala… anii trecuti) pana la agitatia si lipsa de profesionalism de la repetitii.

Pentru a aduce pe scena, la sectiunea creatie, o piesa pe 4 voci, cu costume si coregrafie, e nevoie de probe (nu repetitii....copiii stiau piesa foarte bine), probe inseamna reglaje tehnice atat in monitoare, cat si in boxele de pe fata (experienta de 14 ani in radio imi da dreptul sa imi spun parerea in acest domeniu). Am primit doar indiferenta si lipsa de interes pentru munca noastra, a mea si a copiilor prezenti acolo.

Poate daca ne deschideau toate microfoanele auzeau si cei din juriu despre ce era vorba in aceasta piesa. Multumim Gabriel Baruta!!!!

Despre asa zisa gala nu am nimic de spus....aceea nu a fost gala, a fost ceva ce nu am mai vazut pana acum la "Mamaia copiilor". Daca doreau sa dea medalii profesorilor trebuiau sa o faca cu mare atentie. O buna parte din profesorii din tara nu au fost chemati pe scena. Foarte neprofesionist… toti aveau elevi acolo. Fara profesori si elevii lor nu se poate face un festival.

In incheiere vreau doar sa adaug: mare atentie cand organizati un festival. E de datoria organizatorului sa puna la dispozitia concurentilor scena, lumini, sunet si conditii cat mai bune pentru a evolua pe scena. E vorba de multa munca si sacrificii in spatele a 3-4 minute .

Multe felicitari Armonia Music!!! Bravo copii!!! Sunt tare mandra de voi toti!!!”, a transmis și Rada Stan, profesor coordonator Armonia Music.

O profesoară de canto din Cluj DESFIINȚEAZĂ festivalul Mamaia Copiilor 2021. Copiii au fost tratați foarte prost - FOTO

Comentarii Facebook