Numele lui Emil Boc, cenzurat de Curtea de Apel Cluj din dosarul Apostu si Stoia? Acuzatii grave


Avocatul Sergiu Bogdan, aparatorul omului de afaceri, Calin Stoia, a aruncat o "bomba" in sala de judecata de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, spunand ca numele lui Emil Boc a fost scos intentionat de Curtea de Apel Cluj, din dosar.

In incheierea penala prin care s-a dispus arestare pe 29 de zile a omului de afaceri Calin Stoia, Curtea de Apel Cluj prezinta o interceptare telefonica dintre omul de afaceri si un barbat pe nume "Bujor". Cei doi ar purta tratative pentru obtinerea unor fonduri guvernamentale, iar Bujor se arata dispus sa achite un comision de 10% pentru obtinerea banilor.

Aparatorul lui Calin Stoia, avocatul Sergiu Bogdan, a declarat astazi in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) ca din transcriptul prezentat de Curtea de Apel Cluj lipseste un amanunt esential: numele premierului Emil Boc. "Eu personal... nu ma bat pe burta cu Emil Boc si, chiar daca il stiu de cand era primar, nu m-am dus niciodata sa-i cer 'mai, ajuta si tu un prieten'", a citat avocatul din interceptarea existanta la dosar, dar care a lipsit din motivarea Curtii de Apel Cluj.

Sergiu Bogdan a precizat ca, in dosarul de urmarire penala, exista interceptarea integrala, unde se precizeaza numele premierului Emil Boc, dar in incheiarea Curtii de Apel Cluj, prin care s-a dispus arestarea primarului Sorin Apostu si a lui Calin Stoia pentru 29 de zile, pasajul care contine numele premierului, dar si alte parti foarte importante din dialog, au fost scoase intentionat.

"Din bucata care lipseste rezulta ca nimeni nu a savarsit nicio infractiune. La un moment dat, Stoia zice ca nu il intereseaza afacerea. Afirmatia lipseste din interceptarea prezentata de Curtea de Apel Cluj. S-au lasat doar pasajele care ar sugera comiterea unei infractiuni", a spus avocatul Sergiu Bogdan.

Avocatul a aratat ca, in opinia sa, acest pasaj ar da "greutate" acuzatiilor aduse celor doi aratand ca in realitate probele procurorilor nu dovedesc in vreun fel acuzatiile pe care le aduc clientului lor.

Comentarii Facebook