"Nu transformati Clujul intr-un morman de gunoi!", le-au transmis copiii parintilor lor, de Ziua Pamantului - FOTO

 

Peste o suta de copii au sarbatorit Ziua Pamantului, luni, 22 aprilie, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Micutii le-au dat trecatorilor un saculet cu pamant cu mesajul: "Nu transformati Clujul intr-un morman de gunoi!".

 

Cu ocazia Zilei Pămantului aproximativ o sută de copii de la Grădinița Millenium au organizat un eveniment inedit prin care au încercat să-i învețe pe clujeni respectul față de mediul înconjurător.

Imbracati in haine pe care si le-au confectionati singuri ajutati de educatoare si parinti, din materiale din natura, copiii au intrat în dialog cu trecătorii, carora le-au adresat întrebări prin care și-au verificat cunoștințele despre metodele prin care trebuie să protejăm natura.

 

"Un copacel, o gura de aer", "Ocrotiti natura", "Orasul meu, ca o gradina cu flori" sunt doar cateva dintre mesajele pe care cei mici le aveau inscriptionate pe haine, pentru a le trasmite mai departe celor mari.

 

In 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această mișcare s-a născut în Statele Unite într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbușirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenți împotriva războiului din Cambodgia. 

 

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970 cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.

 

În anul 2009, ONU a declarat ziua de 22 aprilie sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Comentarii Facebook