Miercuri 16 Ianuarie

Nu-ți uita umbrela acasă! ANM anunță COD GALBEN de vreme rea în aproape toată țara, iar Clujul este afectatMeteorologii de la ANM au emis, marți după-amiază, un avertisment de tip cod galben de vreme rea, ce va afecta mai mult de jumătate din țară.

Avertismentul este valabil în intervalul 13 iunie, ora 14.00 – 15 iunie, ora 08.00.

Potrivit meteorologilor, în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60...80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană.

În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici, în special pe parcursul zilei de joi, 14 iunie.

De asemenea, în perioada 12. iunie, ora 20.00 - 13 iunie, ora 14.00 va fi în vigoare o informare meteorologică de instabilitate atmosferică în toată țara.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, precum și în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și condiții de grindină.

Comentarii Facebook