Nouă Dacii 1300 și 1310 au pornit într-un raliu caritabil de Cluj-Napoca până în Olanda - VIDEO și FOTO

 

Nouă Dacii 1300 și 1310 au pornit, duminică, 14 octombrie, într-un raliu caritabil de Cluj-Napoca până în Olanda. Organizatorul evenimentului este Fundația Kinder-Rijt, iar banii adunați vor fi donați orfelinatelor. 

 

În compeție s-au înscris 9 echipaje, reprezentând tot atâtea societăți cu capital olandez și românesc. Startul a fost dat în Piața Unirii de primarul Emil Boc și de Wouter Reijers, consul onorific al Olandei la Cluj-Napoca. Fiecare firmă a strâns suma de 5.000 de euro pentru participarea la acest raliu, iar jumătate din bani vor fi folosiți de Fundația Kinder-Rijt pentru spijinirea copiilor orfani.

 

Este o acțiune absolut originală cu un scop nobil, ajutorarea tinerilor din orfelinate și o comunitate de business olandeză extrem de dinamică și de creativă. Nu în ultimul rând un spirit de aventură, pentru că e o aventură să mergi cu Dacia din Cluj până în Olanda, dar cu atât mai plăcut va fi traseul și drumul. Le urez succes și apreciez creativitatea în modul de susținere a diverselor proiecte sociale din Cluj și nu numai”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Consulul onorific al Olandei la Cluj, Wouter Reijers, a declarat la rândul lui că admiră curajul celor care vor parcurge, timp de 5 zile, distanța dintre Cluj-Napoca și Olanda. ”Este un lucru curajos ceea ce fac ei, să parcurgă distanța de aici și până în Olanda în bătrânele Dacii. Sunt curios să văd câți vor ajunge la destinație. Vom vedea acest lucru după o săptămână. Vreau să îi mulțumesc primarului Emil Boc care ne-a ajutat și asistat. Le urez mult noroc șoferilor și știu că au multe piese de rezervă, așa că sigur că vor ajunge fără probleme în Olanda”, a spus Wouter Reijers.

 

Raliul ”Spanner13Rally” este în multe privinţe unul unic. În primul rând, se face doar în maşini de tip Dacia 1300/1310, cea mai tipică maşină din România. Pe lângă aceasta, este probabil singurul raliu din lume în care nu trebuie să îţi foloseşti propria maşină. Şi, cu siguranţă, este singurul raliu din lume la finalul căruia poţi păstra maşina. Fiecare echipă a făcut o treabă foarte bună în a găsi sponsori care să facă acest raliu posibil şi în a aduna bani pentru Fundaţia Kinder-Rijt. Avem echipe de la companii din România şi Olanda. Există echipe de la companii, persoane private şi chiar şi o echipă de la universitate. Vom conduce prin Europa şi vom traversa România, Ungaria, Slovacia, Republica Cehă, Germania şi Olanda. Suntem mândri să avem sponsori precum Europass şi EURES, sponsori care susţin un mediu de lucru internaţional ce simbolizează faptul că graniţele reprezintă din ce în ce mai puţin obstacole şi că Europa aduce din ce în ce mai multe posibilităţi”, susțin organizatorii, Fundaţia Kinder-Rijk.

 

Fundaţia a fost înfiinţată în anul 1994, având proiecte în Transilvania. La început s-a axat pe proiecte de sărbători pentru copiii din orfelinate iar apoi a avansat spre programe structurale care să ajute tinerii să devină independenţi.  La ora actuală, Fundaţia Kinder-Rijk are două proiecte. Primul se adresează tinerilor din orfelinate, pe care îi ajută să îşi finalizeze studiile, să urmeze cursuri şi programe de training, să înveţe să aibă de-a face cu banii, să aplice pentru un loc de muncă şi să devină independenţi.

Comentarii Facebook