Nouă bolnavi de coronavirus identificați la centrul de carantină de la Băișoara, județul Cluj


Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași), anunță Grupul de Comunicare Strategică.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire. Dintre acestea, zece sunt la Cluj, din care 9 erau în carantină la Băișoara, la hotel Alpin (5 femei cu vârsta cuprinsă între 28 - 47 ani și 4 bărbați cu vârsta între 27 - 51 ani).

Toate cele 9 persoane din carantină au fost transportate în condiții de izolare la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase  (SCBI) Cluj, fiind internate pe sectia dedicata. Toți cei nouă sunt asimptomatici.

Tot vineri la Cluj a mai fost diagnosticată o femeie de 29 de ani, care se află  în autoizolare (a călătorit în Austria, Germania), iar după testare a fost internată la SCBI Cluj. 

În total au fost făcute 140 de teste și au ieșit pozitivi cei 10 din Cluj și alte două persoane din Mureș. ”În acest moment sunt internate la SCBI Cluj-Napoca 15 persoane depistate pozitiv cu Covid 19 din județul Cluj și o persoană este internată la SCBI Timișoara, numărul total al cazurilor confirmate fiind de 16”, a precizat prefectul Mircea Abrudean. 

Comentarii Facebook