Nou serviciu online pentru tineri la Biblioteca Octavian Goga


Biblioteca Judeteana Octavian Goga a lansat un nou serviciu online pe site-ul bibliotecii, intitulat AdolescenTeen.

Proiectul vine sa completeze oferta de servicii pe care biblioteca le propune clujenilor aflati la varsta adolescentei.
    
Informatiile oferite sunt grupate pe mai multe categorii, cum ar fi
Biblioteca ta. Sectiunea cuprinde un link spre catalogul online al bibliotecii – pentru cei care doresc sa stie daca biblioteca detine in colectiile sale un anumit document, dar si inspre doua dintre serviciile de referinte ale bibliotecii:

Serviciul de Referinte prin Mesageria Instanta – Bibliotecar online,

Serviciul de Referinte prin E-mail – intreaba bibliotecarul, o sectiune cu recomandari de lectura pentru adolescenti - Noi va recomandam si o bibliografie tematica - Adolescenta in colectiile bibliotecii.

Sectiunea -Pentru voi- care ofera cateva liste cu link-uri spre carti electronice, carti de benzi desenate, carti audio, o lista cu aplicatii software utile, o lista cu termeni utilizati pe messenger, dar si cateva sugestii pentru online music players si online music makers.

De asemenea, rubrica mai pune la dispozitie si o lista cu reviste online pentru tineri. Adolescentii sunt invitati sa contribuie la completarea acestor liste.

Rubrica pune la dispozitie informatii utile pentru educatia si sanatatea adolescentilor, despre felul in care se pot implica in calitate de voluntari in actiunile din comunitate, despre modalitati de petrecere a timpului liber si despre prevenirea consumului  de substante care dau dependenta.
     
Pagina adolescentilor lanseaza si un Concurs foto. Tema concursului se va modifica lunar. Adolescentii sunt asteptati sa incarce propriile fotografii si sa isi invite prietenii sa le voteze. Calendarul evenimentelor aduce la cunostinta adolescentilor evenimentele din biblioteca la care sunt invitati sa participe.

Comentarii Facebook