Nokia a donat aparatura in valoare de 210.000 de euro Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii


Asociatia Little People Romania a donat cu ajutorul Nokia aparatura si mobilier Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii in valoare de 210.000 de euro.

Printre donatiile realizate se un ventilator pentru nou-nascuti care lipsea si era necesar. "Noi, pana acum nu am avut nici un astfel de aparat, de aceea, de multe ori, am fost nevoiti sa imprumutam de la un alt compartiment al spitalului, sau de la un alt spital. Sunt copii care au nevoie de ventilator pentru saptamani sau luni de zile. Numarul de copii care au nevoie de ventilator la noi intr-un an este destul de mare, in jur de 100-200. Evita XL este un aparat care permite ventilarea  nou-nascutilor si a copiilor cu greutate foarte mica", a spus dr. Eniko Kovacs, sef de sectie Anestezie si Terapie Intensiva.

De asemenea, a mai fost primit un sistem de video capsula endoscopica pentru Clinica de Pediatrie 2, folosit pentru investigarea intestinului subtire in maniera neinvaziva indirecta la pacientii cu hemoragie digestiva. Aparatul poate fi util si la pacientii cu  diaree cronica la care nu se poate stabili cauza, polipoze digestive, juvenile, adenomatoase, suspiciune de limfom, alte tumori, boala celiaca. "Acest aparat usureaza foarte mult activitatea medicala. Intestinul subtire este foarte lung si e greu de depistat orice nu este in regula. Imaginati-va ca un copil inghite o capsula si noi avem o imagine asupra a ceea ce se afla in interior si ce nu functioneaza cum trebuie. Mai exista un singur aparat la Medicala 3. Nu stiu despre numarul de aparate existente in tara, dar stiu ca nu exista un numar mare nici in Romania, dar nici in strainatate. Acest aparat ajuta mult si viitoare cercetari sau studii pe care le avem in derulare", a spus si Daniela serban, medic primar la Pediatrie 2.

"Cu sprijinul Asociatiei Little People sunt aproape de finalizare unele lucrari de reparatii din Clinica Pediatrie 1 si in zilele urmatoare este asteptat un transport cu mobilier atat de util pentru amenajarile interioare din cadrul aceleiasi clinici. Pentru efortul depus si promptitudinea cu care s-a rapuns nevoilor Spitalului Clinic de Urgenta pt. Copii, conducerea spitalului multumeste reprezentantilor Asociatiei The Little People si le doreste mult succes in activitatile viitoare", a spus si dr. Aldea Cornel, manager Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca.

Asociatia Little People este prezenta in 6 centre de tratament oncopediatric din 4 orase: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi, desfasurand zilnic activitati pentru peste 80% dintre copiii si adolescentii bolnavi de cancer din Romania.

Comentarii Facebook