Noi INFORMAȚII despre învățătoarea care a UMILIT un elev din Cluj. Poliția a intrat pe fir

 

Învățătoarea Monica Chiorean, de la Liceul Sigismund Toduță, a revenit la catedră, după aproape 2 luni de concediu medical. Ea a fost înregistrată în timp e umilea un elev de 7 ani.

 

Poliția a declanșat o anchetă în acest caz, iar Monica Chiorean a fost audiată în cursul dimineții de luni, 18 mai. Lucrurile sunt în fază incipientă, dar învățătoarea ar putea să aibă probleme dacă acuzațiile care i se aduc se confirmă în urma anchetei. 

 

Părinții nu sunt, însă, satisfăcuți de modul în care decurg lucrurile și cer ca învățătoarea să fie dată afară sau cel puțin mutată de la această clasă. 

 

Învățătoarea a revenit la clasă de luni. Noi nu mai dorim acest lucru, mai ales că de când a fost plecată în concediu medical la clasă a fost un numit un învățător, pe care copiii îl plac foarte mult. Sunt părinți care nu vor să își mai lase copiii la școală, dacă Monica Chiorean va preda. Copiii sunt terorizați și ajungem cu ei la psiholog”, a precizat un părinte, sub protecția anonimatului. 

 

Ea a fost audiată la Poliție, dar ancheta s-ar putea prelungi și noi nu vrem să avem copii speriați și cărora să le fie frică de școală. Macar să o mute la altă clasă”, a precizat același părinte.

 

Consiliul de administrație al Liceului de Muzică ”Sigismund Toduță” a discutat deja situația învățătoarei, dar a respins propunerea de excludere din învățământ. Ca urmare, directorul Liceului și-a dat demisia, iar învățătoarea a fost sancționată cu diminuarea salariului cu 15% pentru o perioadă de 6 luni.

 

Părinții sunt nemulțumiți de acest rezultat și au redactat un nou memoriu, prin care cer Inspectoratului Școlar și conducerii să o schimbe pe învățătoare. Sursa citată a precizat că sunt 7 părinți care nu vor să își mai lase copiii la școală, pentru a-i proteja. 

 

Știri de Cluj a dat publicității, în exclusivitate, în 1 aprilie o înregistrare audio, în care învățătoarea Monica Chiorean își vărsa nervii pe un băiețel de 7 ani, din clasa întâi. La final îi instigă și pe ceilalți elevi să îl umilească în fața clasei, pentru a-l ”trezi”. Culmea, pe finalul înregistrării se poate auzi cum elevul răspunde, timorat, întrebărilor profesoarei și face calculele matematice cerute. 

 

Mă tu ești nebun la cap, unde dracu ai văzut, de ce scrii zero mă băiatule? Pune zero la rezultat. Mă tu ești normal la cap? Mă tu ești normal la cap, tu ești întreg? Unde dracu ai văzut pus acolo? Tu nu ești în stare să urmărești o dată cu noi? Mă tu ești normal, mă băiatule (profesoara începe să ridice tonul)? Tu nu îți poți reveni la ritmul colegilor tăi? Du-te naibii în pregătitoare. Du-te în grădiniță. Pleacă în pregătitoare! Incapabil să te concentrezi. Toți sunt acolo (n.red. fac bine), dar el e pe nicăieri. A scris trei imbecilități pe prima coloană. Mă băiatule, tu ești întreg? Unde îți stă mă capul? Vino dracului la catedră să te păzesc ca pe un copil mic. Jumătate de creier ce esti! Adu-ți scaunul să fii supravegheat ca bebelușii. Bebeluș!”, a strigat profesoara timp de aproape 2 minute.

------------------

UPDATE

 

În conformitate cu decizia luată de Consiliul de Administraţie al colegiului, în cadrul căruia a fost discutată situaţia învăţătoarei, aceasta se putea întoarce de luni la catedră. Inspectoratul nu a fost anunţat de reprezentanţii Poliţiei că ar fi început o anchetă, însă în astfel de cazuri este normal să se întâmple aşa, noi suntem anunţaţi doar în situaţia în care se face trimitere în judecată, pentru că doar atunci noi putem suspenda cadrul didactic respectiv”, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus, conform româniatv.net.

Comentarii Facebook