”N-am tratat niciodată pe nimeni cu superioritate!” - Florin Piersic a explicat incidentul cu omul străzii de la Zilele Clujului


Iubitul actor Florin Piersic a urcat pe scenă la Zilele Clujului, în fața a sute de oameni, și a ținut un spectacol caracteristic lui, în care a vorbit cu publicul și a depănat amintiri.

La un moment dat, prin fața scenei a trecut un bărbat aflat în stare de ebrietate i-a întrerupt discursul cerându-i bani. Piersic a avut prezență de spirit și a glumit, cu toate că era în mijlocul spectacolului. Cu mult umor, Florin Piersic l-a trimis apoi la plimbare pe cerșetorul băut, stârnind hohote de râs printre cei prezenți în public. Vădit intimidat de vorbele legendarului actor, bărbatul s-a îndepărtat de scenă și și-a văzut de ale lui.

Îți pui șacpa acolo să îți dau bani? Pă ce să-ți dau? Dă-mi tu mie bani că va fac program, fir-ai al d***u de vagabond. Mută ursul, nu auzi că am program artistic aici? Bravo domnule, îmi place de ăsta.

Un așa personaj aș putea să joc eu. Și cred că a tras și ăsta ceva țuicovicină. Ia uite, își pune și sacul aici. Culcă-te, noapte bună! Acum trebuie să fii cuminte, pentru că urmez eu. Până acum nu am vorbit eu, a vorbit altul. Gura!”, i-a spus Florin Piersic bărbatului care i-a întrerupt spectacolul.

Piersic crede acum că incidentul a fost prezentat eronat: ”Cine ma cunoaste cât de cât, știe că n-am tratat niciodată pe nimeni cu superioritate”

Aflu cu tristețe, ca de câteva zile sunt pus la zid în presa pentru un episod petrecut la “Zilele Clujului”, în Piața Mare. De ce “cu tristețe”? Pentru ca inca odata nevoia de senzațional, de titluri pompoase in fata cititorilor, nu are limite. Cine ar revedea -fără intenții rele- momentul respectiv- în care mă adresez unui om al străzii apărut la marginea scenei, ar auzi tonul cu care i-am vorbit si anume in glumă. N-am jignit in viața mea pe nimeni, cu atât mai puțin cum scrie presa ca ”l-am înjurat”, dovada fiind ca publicul prezent s-a și amuzat. Sa fiti dumneavoastra sanatosi, cei care cititi aceste rânduri, de câte ori am întins bani unui om necajit de pe strada. Dacă am putut sa fac bine cuiva in viața asta, am făcut. Cine ma cunoaste cat de cat, stie ca n-am tratat niciodată pe nimeni cu superioritate si am dat tuturor aceeași atenție, fie ca era vorba de o femeie de serviciu, academician, maturator de strada, sau șef de stat. În general, este greu pentru un actor cand trebuie sa se prezinte in fata publicului, sa fie bruiat, fie ca e vorba de un telefon mobil sau de un personaj ca cel la care face presa referire. Mulți colegi de-ai mei, într-o asemenea situație, opresc pur si simplu spectacolul. Nu e genul meu sa fac asta si consider ca felul in care a fost prezentat, exagerat fie spus, “incidentul”, este făcut cu rea vointa. Știu ca nu toata lumea ma iubeste și nici nu trebuie, dar afland de toata aceasta tevatura, mă gândesc din nou la femeia aceea in varsta, taranca pe care am luat-o în masina și care mi-a spus: ”Dom’ Florin, așa s-o făcut lumea de re’, ca mă mir ca se mai face ziua”. Poate ca trăiesc eu in niște timpuri in care, uneori, cu atata schimbare în jur, parcă nu-mi mai găsesc locul. Poate ca o să-mi spuneți că am rămas un naiv, un visător, dar nu vreau sa renunț, vreau să cred că așa este, ca oamenii au rămas buni”, a comentat acum Florin Piersic.

Comentarii Facebook