Duminica 5 Iulie

”Moromeții 2” la Cluj. Sunetul a stricat vizionarea de gală. Giurgiu: Sală e de rahat - VIDEO

 

Sunetul a stricat vizionarea de gală a filmului “Moromeții 2”, la Cinema Florin Piersic. Tudor Giurgiu s-a rățoit, enervat, și a spus că sala e de ”rahat”.

 

Jumătate din film nu se aude, dar oamenii au stat în sală. La final, la întrebări, o spectatoare a întrebat ce se întâmplă.

 

Filmul se aude impecabil, lucru confirmat de la spectatorii care l-au văzut, în săli civilizate, unde filmul se vede şi se aude bine. Aceste săli în România sunt la multiplex. Săli de genul acesta cum avem noi, că ne împăunăm că la Cluj e TIFF-ul, o prostie, un rahat îmi permit să spun pe româneşte, săli de genul ăsta sunt bune în România la Reşiţa, la Iaşi unde am fost ieri şi încă în vreo două alte locuri, în rest filmul se vede bine la malluri.

 

Am avut surpriza să văd în Timişoara sau nu ştiu unde eram, la mall, oameni care aproape erau cu ochii în lacrimi pentru că spuneau că au auzit filmul ăsta foarte bine, că e primul film românesc care se aude cum trebuie. Motivul pentru care dumneavoastră aţi auzit filmul prost şi ne cerem scuze pentru asta este că acum câţiva ani când s-a trezit primarul Apostu cu un mare elan de a renova această sală, care într-adevăr era o ruină, nişte arhitecţi şi nişte ”specialişti” au vopsit pereţii în alb, pentru că aşa li s-au părut lor că trebuie să arate un cinematograf, au decis să scoată de sus tot tavanul acela care era făcut de nişte arhitecţi şi erau nişte corpuri vechi, pentru cei care îşi mai amintesc de Republica pe vremuri.

 

Oamenii aceia şi-au bătut joc de sala asta, au renovat-o, ani de zile am stat la TIFF cu o pânză gri pe deasupra ca să mai atenuăm, e un ecou îngrozitor, oamenii de aici care fac managementul sălii, Ioana Călin face eforturi nebune, pentru că sala asta este aproape a nimănui, RADEF-ul este în faliment, iar ea săraca se chinuie să facă ceva. Ar trebui luată de la zero, închisă şi refăcută toată izolaţia, schimbat sistemul de boxe, este o ruşine pentru mine care fac festivalul aici. E o ruşine şi îmi pare rău că trebuie să auziţi un film românesc aşa.

 

Am fost acum la două spectacole la mall şi lumea a ieşit spunându-mi că s-a auzit impecabil. Îmi pare rău, dar fie nu mai vedem filme româneşti aici, fie facem ceva, dar nu ştiu ce să o luăm de la zero, să distrugi este simplu, să refaci e mai greu”, a spus Tudor Giurgiu, producătorul filmului, potrivit portalului de cultură Clujul Cultural.

 

Vezi mai jos replica lui Tudor Giurgiu, care s-a auzit foarte bine: 

De menționat faptul că în sala de ”rahat” de la Cinema Florin Piersic, considerat de mulți clujeni un templu al cinematografiei clujene, Tudor Giurgiu a pornit proiectul TIFF, finanțat și din bani publici și sprijinit de RADEF. 

 

Producția semnată Tudor Giurgiu a mai avut probleme cu sunetul, în județul Teleorman, dar acolo oamenii au plecat din sală. La Cluj, au stat și au suportat faptul că jumătate din film nu s-a auzit.

Comentarii Facebook