Miting in Piata Mihai Viteazu organizat de NUCA: "Stop abandonului cainilor" VIDEO si FOTO


Membrii Asociatiei de protectie a animalelor NUCA au organizat un miting, sambata, 17 decembrie, de la ora 11.00, in Piata Mihai Viteazul, prin care cer protectia cainilor comunitari.

 

Participantii au marsaluit prin fata statuii lui Mihai Viteazu, au scandat lozinci si au afisat bannere pe care au scris: "Stop abandon!", "Te poti uita in ochii mei" si "Exista prea multi caini fara stapan. Sterilizeaza-ti cainele!".

 

"Cerem autoritatilor sa aplice o metoda eficienta de gestionare a populatiei canine comunitare, ce presupune sterilizare, inregistrare si stoparea abandonului, ceea ce va rezolva pe termen lung problema cainilor comunitari.

Rezumatul Proiectului de Management al populatiei canine cu stapan conceput de NUCA Animal Welfare este: microcipare inregistrata intr-un registru de evidenta oficial si controlul reproductiei canine prin sterilizarea femelelor fara valoare chinologica in alternanta cu supravegherea bianuala", au precizat orgaizatorii actiunii.

Proiectul pe care il propune asociatia NUCA ar costa mai putin decat un "sezon" de eutanasieri. "Termenul corect nu este 'cost', ci  'investitie'. Costul e o cheltuiala nerecuperabila si in cazul eutanasiei, infinita. Investitia in solutia Organizatiei Mondiale a Sanatatii si pe care NUCA Animal Welfare doreste sa o implementeze la Cluj este o cheltuiala recuperabila, are ca rezultat disparitia definitiva a maidanezilor si nu in ultimul rand aduce profit bugetului local din cotizatii anuale de inregistrare, taxe de supraveghere a femelelor nesterilizate, sanctionarea abandonurilor", au precizat organizatorii mitingului.

Comentarii Facebook