Miting de solidaritate la Cluj cu familia Smicală, ai cărei copii sunt ținuți cu forța în Finlanda - FOTO


150 de clujeni au participat la un miting de solidaritate cu familia Cameliei Smicală, ai cărei copii sunt ținuți de autorităţi Finlanda, departe de mama lor.

Mitingul a avut loc în Piața Mihai Viteazu, iar pe pancarte s-a scris ”Mobilizare pentru Maria şi Mihai, copii ţinuţi cu forţa în orfelinate în Finlanda”, ”Finlanda, redă-i pe Maria şi Mihai înapoi mamei lor”, ”Românii sunt solidari cu Maria şi Mihai”, ”MAE – România înseamnă Mihai şi Maria”, ”Finlanda, lasă-i pe Maria şi Mihai să plece acasă”.

Ziua Naţională este ziua tuturor românilor, o zi în care ne-am solidarizat cu toţi românii. Ne-am adunat să susţinem familia Cameliei Smicală din Finlanda, care are doi copii, pe Maria şi Mihai, ţinuţi prizonieri de statul finlandez. Cerem autorităţilor din Finlanda să-i lase pe aceşti copii să ajungă lângă mama lor, ca această familie a Cameliei Smicală să fie reîntregită. Vrem să transmitem un semnal că se poate. Care lege din lume poate să separe părinţii de copii sau copiii de o mamă? Niciuna”, a spus unul dintre organizatorii mitingului.

Cazul medicului Camelia Smicală, din Piatra Neamț, datează din 2015, când aceasta, căsătorită cu un cetățean finlandez care o abuza, a ameninţat că pleacă de acasă, împreună cu cei doi copii. Bărbatul a alertat serviciile sociale, care au luat copiii și i-au plasat în centre de specialitate. 

Clujenii prezenți la miting îndeamnă pe oricine dorește să scrie Ambasadei Finlandei la București și MAE pentru a cere rezolvarea problemei.

Pentru că sunt mamă, sunt cu toată inima alături de Camelia Smicala. Pentru că sunt cetățean român, sunt plină de furie împotriva impotenței MAE și a autorităților române vizavi de răpirea și abuzarea a 2 copii, cetățeni români. Pentru că sunt cetățean european, condamn ceea ce autoritățile finlandeze își permit să facă!

Vă rog informați-vă despre acest caz și trimiteți mailuri multe Ambasadei Finlandei la București (sanomat.buk@formin.fi), precum și MAE (ministru@mae.ro)

Haideți să luptăm pentru ca Maria și Mihai să își petreacă sărbătorile lângă mama lor”, a transmis Amedeia Neamtu, într-o postare publică.

77292994_10157528220417278_6221497489623613440_o.jpg

 

Comentarii Facebook