Marti 7 Februarie

Mita la Bac: Directorii clujeni retinuti pentru ca ar fi pretins 15.000 de euro de la elevi raman in arest

Curtea de Apel Cluj a respins cererea formulata de Ioan Rus si Ioan Vaidahazan de revocare a masurii de arestare preventiva.

 

Ioan Rus, director al Grupului Scolar "Alexandru Borza" si Ioan Vaidahazan, director adjunct al Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau" au fost retinuti marti pentru 24 de ore, iar miercuri judecatorii de la Tribunalul Cluj au emis pe numele lor mandate de arestare pe 29 de zile, respectiv pe 20 de zile.

 

Potrivit procurorilor, Ioan Rus a primit sume cuprinse intre 1.000 si 1.300 de euro de la mai multi candidati, promitand ca va interveni pe langa membrii Comisiei de bacalaureat de la Grupul Scolar "Alexandru Borza" in vederea "asigurarii promovarii in mod fraudulos a probei de limba si literatura romana". Si Ioan Vaidahazan, membru in Comisia de bacalaureat si director adjunct la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" din Cluj-Napoca, a pretins si primit de la un candidat suma de 400 euro pentru a-l ajuta sa promoveze probele scrise la examenul de bacalaureat.

 

Cei doi sunt acuzati ca au primit banii pentru a multiplica la un xerox color cele 42 de lucrari si pentru a le distruge pe cele completate de candidati in timpul examenului.

Comentarii Facebook