Metro, Farmec si Carrefour, amendate de ITM Cluj pentru ca nu au raportat accidente de munca! VIDEO


Metro Cash&Carry, Farmec si Carrefour au fost amendate de Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Cluj pentru ca nu au raportat o serie de accidente de munca.

"ITM Cluj a cercetat evenimentul produs la SC METRO CASH& CARRY SRL unde numitul R.I. angajat al SC FARMEC SA a suferit un accident de munca. Acesta s-a urcat pe o scara de aluminiu neasigurata, pentru a ajunge la rampa pentru marfa si a cazut de la o inaltime de peste 2,5 m. Aceiasi obligatie de a raporta de indata evenimentul la ITM Cluj revenea si angajatorului SC FARMEC SA deoarece numitul R. I. era, la data producerii accidentului, angajatul acestei societati. Ambii Angajatori nu au raportat accidentul de munca la ITM Cluj si au fost sanctionati", a declarat inspectorul sef al ITM Cluj, Emilian Rosca.

Un alt accident de munca a fost semnalat la SC STI PACKAGING RO SRL, unde "ITM Cluj a constatat ca lucratorul B. S. a suferit un accident de munca in timp ce lucra la tiparnita societatii. Accidentarea s-a soldat cu incapacitate temporara de munca necesitind concediu medical si spitalizare. Accidentul de munca nu a fost raportat la ITM Cluj iar angajatorul a fost sanctionat", a mai precizat seful ITM Cluj.

La Carrefour s-a produs un alt accident de munca despre care ITM Cluj a aflat indirect.

"Numitul H. M. care a fost angajat la SC CARREFOUR SA a suferit un accident de munca deoarece a cazut de pe scara in magazin, in timp ce incerca sa regleze o camera de luat vederi. Accidentul de munca nu a fost raportat la ITM Cluj. ITM Cluj a cercetat si a sanctionat SC CARREFOUR SA cu amenda pentru aceasta abatere de la normele de securitate si sanatate in munca", a mai spus Rosca.

In urma campaniei desfasurate au fost sanctionate societati comerciale cu amenda totala de 42.000 de lei. Seful ITM Cluj, Emilian Rosca, a precizat ca toate amenzile au fost achitate.

Comentarii Facebook